Amsterdam gezilecek yerler bakımından Avrupa'nın en popüler şehirlerinden biri olarak biliniyor diyebilirim. Gerek Red Light District ve gece hayatı ile, gerekse kanalları ve müzeleri ile, sanki turistler için yapılmış şehirlerden birisi. Daha çok seks turizmi ile bilinen bu şehre sadece bu eylem için gelen birçok turist olmasına rağmen, Amsterdam'da daha birçok turistik aktivite bulmak mümkündür.



Amsterdam'da Mutlaka Görülmesi Gereken Yerler İse ;

1.Rijkmuseum :
 Daha çok Rijks Müzesi olarak bildiğimiz bu müze, Amsterdam ve Avrupa'nın en iyi müzelerinden biri olarak biliniyor. Hollanda'nın ise, en büyük sanat ve tarih müzesi olarak bilinir. Bu müze, uzun bir süre restorasyon çalışması sebebiyle kapatılmış ve 2013 yılında tekrardan açılmıştır. Vermeer ve Rembrandt gibi ünlü sanatçıların eserlerine ev sahipliği yapan bu müze, Amsterdam gezilecek yerler listenizin ilk duraklarından olmalı.

2.Van Gogh Müzesi : Trajik bir hayatı olan ressam Vincent Willem Van Gogh'un hayatından birçok kareyi burada görebilirsiniz. Van Gogh Müzesi, her ne kadar Van Gogh'un eserlerine ev sahipliği yapıyor olsa da, diğer birkaç ünlü sanatçıya ait resimleri de görmek mümkün. Müzede kaçırılmaması gereken tablolar ise, ''Patato Eaters'' ve ''The Bedroom'' adlı çalışmalardır, diyebilirim.

3.Anne Frank Evi : Anne Frank Yahudi bir küçük kız iken ailesi ile birlikte saklandığı yerin müze yapılmasıyla günümüzde, Amsterdam'ın en turistik yerlerinden biri olmuş bir müzedir. Müzede, Anne'ye ait hatıra defteri daha çok dikkat çekiyor olsa da, bu küçük kızın hayatından birçok kareyi burada görebilirsiniz.

4.Red Light District :
 Amsterdam gece hayatı için bir plan yapıyorsanız, ilk adresiniz şüphesiz Red Light District olmalıdır. Fakat, birçok kişi burada standart bar ve gece kulüplerini bulabileceğini sanmaktadır. Bu tamamen yanlıştır. Çünkü bu cadde daha çok seks şovlarının yapıldığı ve birkaç Coffe Shop'u ile ünlü olan bir yerdir. Bu yüzden, normal bir gece kulübü arıyor ve biraz eğlenmek istiyorsanız, Red Light'ın dışına çıkmanız gerekmektedir. Amsterdam gece hayatı için önerebileceğim en iyi adres ise, Jordaan District adı verilen bölgedir.

5.Heineken Deneyimi : Amsterdam'a kadar gelip de bir Heineken içmeden olur mu ? Heineken'in fabrika ve müze tarzında bir binası bulunuyor. Buraya gelerek biranın nasıl yapıldığını görebilir. Birkaç bira içebilir ve eğlenebilirsiniz. Daha çok genç kesimin takıldığı bu yer, orta kesim için çok eğlendirici bir yer olmayabilir.

6.Amsterdam Dam Meydanı : Amsterdam gezilecek yerler listenizde olması gereken en önemli yerlerden biri de, şüphesiz bu meydandır. Meydan, Amsterdam'ın en işlek ve en popüler meydanlarından biri olarak biliniyor. Meydanın tam ortasında bulunan dikilitaş, Mısır'dan getirilmiş tarihi bir taştır. Ayrıca, meydanda bulunan Kraliyet Sarayı da, turistilerin en çok ziyaret ettiği yerlerden biridir. Birçok alışveriş merkezi ve mağazası bulabileceğiniz bu meydan bulunan restoran ve cafeler biraz pahalı olsa da, gelmişken bir şeyler içmeden de olmaz.

7.Vondelpark : Amsterdam'ın en önemli ve en turistik parklarından biri olan Vondelpark da, Amsterdam gezilecek yerler listenizde olması gereken önemli yerlerden biridir. Park içerisinde küçük bir de nehir bulunuyor. Flemenk gençler buraya gelerek küçük piknikler yapıyor. Ayrıca, birçok turist marketlerden aldığı atıştırmalık ucuz yiyecekleri de burada tüketebiliyor. Amsterdam'ın en temiz havasına sahip yeri diyebileceğim bu yer, Amsterdam'da kaçırılmaması gereken yerlerden.

Amsterdam gezilecek yerler tabiki bu liste ile sınırlı değildir. Fakat, 2-3 günlük bir Amsterdam gezisi planlıyorsanız, bu liste kaçırılmaması gereken en önemli yerlerden diyebilirim.