Anamur Ak Parti teşkilatı ve Ak Parti´nin her kademesindeki görevlileri konusu elbette kongrede ele alınacak. Değişim ya da göreve devam denecek.

Bir köşe yazarı Batman´daki gördüklerini şöyle not ediyor;
“Şehirde konuştuğum “vatan- millet çilesi çeken” insanların isteklerini, “arif olanlar anlar” diye şu kadarını söylemeliyim. Sağduyu sahibi insanların umudu burada da Cumhurbaşkanı Erdoğan.  Bu sebeple Ak Parti genel merkezinin, “teşkilatla temas kurmadan” il genelinde ciddi bir teftiş yapması hararetle öneriliyor. Genel merkezin uzaktan yahut Batman´a gelip birinci derecedeki ilgililere görüşmesiyle kangren olmuş meselelerin asla çözülmeyeceğini söylüyorlar.”

Görüştüğüm Anamur teşkilatından bir arkadaş; yukardan gelen yetkililerin teşkilat ve dışarısıyla değişik görüşmeler yaptığını ve Anamur ilçe yönetiminde başkan değişikliği düşünülmediğini; farklı görüşte olanlarla da görüşmeler yapıldığını ve değişimin olmaması sonucu oluştuğunu sanıyorum dedi. Ancak Bozyazı teşkilat başkanı için araştırma ve incelemelerin devam ettiğini ve kesin bir sonuca varılmadığını sanıyorum dedi.

Anladığım kadarıyla, teşkilatla temasın dışında, ilçe genelinde bir inceleme yapıldığı ve ona göre sonuca gidileceği ya da gidildiği anlaşılıyor. Bu güzel ve istenen bir durum olduğunu sanıyorum.

Anamur için özel görüştüğüm kişiler var; gördüklerim, duyduklarım, okuduklarım, konuştuğum kişilerin söyledikleri ve yetkililerin söyledikleri yazılarımın konusudur. Tabi bu arada sosyal medyada yazılanları da takip ediyorum. 

Bir örnek: “Teklifim; Anamur Ak Parti ilçe başkanlığı ve belediye başkanlığı için herkes teklifini açık olarak açıklasın. En münasibi ittifakla belirlensin. Kapalı kapılar arkasında kulisler yapılmasın. Ortam uygun iyi çalışmalı, mutlaka belediye alınmalı” diye yazan birine bir başkası şöyle cevap veriyor.
“Hocam siz olmak istiyor musunuz?”
“Kesinlikle benim böyle bir fikrim yok. Ben sadece, Anamur daha çok hizmet alsın, Anamur ehil olmayan kişilerin elinde kalmasın istiyorum. Ayrıca Ankara bilir diye teslimiyetçilik olmaz. Taban gücünü göstermeli. İstişare yolu ile uygun biri olmalıdır. İdarecilik vasfı olan ciddi bir kişi olmalıdır.”
Bir başkası şöyle diyor; “Anamur´da yaşamakta olan biri olmalıdır.”

Bunun devamında teklifi yapan arkadaşın yazısı şöyle; 
“Ak Parti ilçe başkanın liberal bir kişi olması teklifimin sebebi; Anamur çok renkli bir toplum yapısına sahiptir. Ak Parti, Türkiye ve her bölgenin partisidir. Eski Milli görüşçüler, ANAP´lılar, Doğru Yolcular, MHP´liler, BBP´liler, CHP´liler hizmet etrafında Ak Parti´de buluştular. O halde başkan her kesimi kucaklamalı” demiş. 
Bunun devamında kendisi Denizli´de ikamet eden Anamurlu arkadaş isim önermiş. “Belediye konusunda tecrübeli, görev tevdi edilmelidir. Tabi kendileri kabul ederse” diye yazmış.

Yönetimdeki iki kişi ile görüştüm. Birine dedim ki; kongreye gidilecek, kongredeki oy kullanacak olanlar delegeler, değişikliği ya da aynı kalmayı delegelerin oyları belirleyecek, değil mi? diye sordum. Arkadaş “il ve daha üst kademede Fevzi başkanın değişmesini istemeyenler var. Genel merkez dahil. Uygulaması nasıl olur bilinmez” dedi. Delegelerin nasıl oluştuğunu sordum, şöyle dedi; “Yönetimden 10 kişiyi bir araya getirdiler onların bildiği kişileri ve yakınlarını delege yazmışlar. Ben de on kişinin içinde olmadım. Daha sonra o 10 kişiden bir eleme daha yapılmış 5 ya da 6 kişi kalmış; delegeler bir daha incelenerek netleştirilmiş.” Buna göre, delegeler yönetimden belirli kişilerin kontrolünde. Yukarıdan başkan olacak kişi üzerinde dayatma olmazsa, eski yönetime bağlı delegelerin istediği kişi başkan ve yönetimi seçilecek. Kardeşimiz Fevzi başkan hangi şartlarda olursa olsun tekrar seçilmez ise, belediye başkan aday adayı olabileceğini ifade etti.

Uzun süredir yazdığım yazılarda belirttiğim olumsuz kişilerin, Anamur´da da olduğunu ve bu tür kişilerin teşkilatla kavgaları olsa bile menfaat noktasında, tekrar birlikte olup aynı tas aynı hamam devam edilebileceğini ve özellikle Anamur teşkilatında da mevcut olduğunu anladım.

Görüştüğüm yönetimdeki ikinci kişi de Fevzi başkanın, yukarısı tarafından olumlu görüldüğünü ifade etti. Ancak değişikliğin olması gerekir ise, şimdiden göreve talip olabileceklerin ortaya çıkması ya da ortaya konması gerekir diyor.

Daha önce seçilmiş ve görev verilmiş bir kişi için neden ona görev verdiniz diye sordum. Ve bu kişinin birçok samimi partililer tarafından istenmediğini ve buna bu görevin verilmesi ve sıralamada yerinin belirlenmesinde sizin etkiniz olduğunu söylüyorlar dedim. Kendine göre izah var. Kendisinin dışında kişilerin ve yetkililerin o kişiye sıralamada yerinin belirlenmesinde etkili odluklarını söyledi. Ve delege konusunda da şöyle ifade etti: “İsmet bey her yönetimde delege belirlemesinde, kongreye gidişte mevcut başkan ister aday olsun ister olmasın onun istediği kişiler delege yazılır” dedi. Tabi ki doğrusu bu.

Yazdıklarım; gördüm, duydum, konuştum, okudum sonuçlarıdır. Özellikle yetkililerin söyledikleri bizim yazdıklarımızın esas kaynaklarıdır. Yönetimdeki konuştuğum arkadaşlardan birine, parti görevlisi iki kişinin aralarının iyi olmamasını neden diye sorduğumda; görüntüde öyledir ama ortak menfaat noktasında tekrar birlikte olmalarında onlar için hiçbir sakınca yoktur ve yerlerini koruyabilmek için tekrar birlikte olacaklar dedi.

İşte buna örnek bir ifade:
“İçimizde o kadar çok zıtlıklar iç içe barınıyor ki, gölgemizden çekinir olduk. Bir dostumun sözüdür, “…hocam partimizdeki insanları tanımakta zorlanmaya başladım. Birbiri ile kuzu sarması olan kardeşlerim yönlerini döndüklerinde birbirini o kadar çok yeriyor ki şaşırıp kalıyorum.”

Bunun adı en hafifi ile riyadır. Riyakar insandan bu memlekete ve bu millete zarardan başka fayda gelmez.” 
“Hakk şerleri hayreyler, 
Zannetme ki gayreyler, 
Arif anı seyreyler, 
 Mevla görelim neyler, 
  Neylerse güzel eyler.” 
“Durmak yok yola devam.” Hoş kalın. Ekim 2017. Anamur. İsmet Kadıoğlu.