Ankara, başkentliğin vermiş olduğu bürokratik havadan olsa gerek, birçok turist, Ankara'da gezilecek yerler veya yapılacak aktivitelerin olmadığını düşünmektedir. Fakat, 2-3 gün Ankara'yı tam anlamıyla gezdiğinizde, gerçekte öyle olmadığını göreceksiniz. Tarihi yerlerden müzelere, göllerden Anıtkabir'e, bu şehirde gezilecek ve görülecek birçok turistik yer bulunuyor.

Ankara'da Gezilecek En İyi 10 Yer

1.Ankara Kalesi 

Ankara'nın en iyi şehir manzarasına sahip yerlerinden biri olan Ankara Kalesi, pek çok Ankaralı tarafından tavsiye edilmeyen yerler arasında bulunuyor. Fakat, gerek Kaleiçi mahallesi adı verilen mahalle ile, gerek iç kalenin surlarından izleyebileceğiniz manzara ile, Ankara'da mutlaka bir göz atılması gereken yerlerden diyebilirim. Akşamları biraz tehlikeli olduğundan bu kaleyi gündüz vakti ziyaret etmekte yarar var.

2.Anadolu Medeniyetleri Müzesi

Ankara'nın en önemli müzelerinden biri olmasına rağmen Türk turistlerin pek ilgilenmediği, daha çok yabancı turistlerin ilgi odağı olan bir müzedir. Müze, Ankara Kalesine iki dakika yürüme mesafesinde bulunuyor. Müzede, Paleotik çağdan günümüze kadar olan dönem ile birçok tarihi eseri bu müzede görebilirsiniz.

3.Anıtkabir

Atamızın kabrinin bulunduğu bu kutsal yer, Ankara'da görülmesi gereken en önemli yerlerden. Anıtkabir içerisinde bulunan müze, aslanlı yol, atamızın mezar odası (Ziyaretçiye kapalı), tören alanı, kabartmalar ve kuleler ile, oldukça etkileyici bir yer. Her ne kadar Anıtkabiri 10 kasımda ziyaret etmenin önemli büyük olsa da, bu tarihte ziyaret edemeyenlerin, bir kere bile olsa görülmesi gereken yerlerden. Askerlerin nöbet değişimi, Atamıza saygı duruşu ve daha birçok anlamlı eylemleri burada görebilirsiniz.

4.Eymir Gölü

Ankara'da en çok beğenebileceğiniz yerlerden biri olan Eymir Gölü, Gölbaşında bulunuyor. Muhteşem bir göl manzarası, temiz havası, yemyeşil ağaçları ile Ankara ziyaretinde mutlaka göz atılması gereken yerlerden. Göl içerisinde ister piknik yapabilir, isterseniz yürüyüş yapabilir veya bisiklete binebilirsiniz. Burada en büyük aktivite ise, şüphesiz bisikletle gölün etrafını gezmek olacaktır. Çift olarak göle geliyorsanız, mutlaka iki kişilik bisikletleri kiralayıp göl etrafında dolaşmanızı tavsiye ederim.

5.Mogan Gölü


Ankara'nın en önemli göllerinden bir diğeri de, Mogan Gölü'dür. Yine Gölbaşında bulunan bu göl, Ankara'da en iyi gün batımını seyredebileceğiniz yerlerden biridir. Göl etrafında bulunan restoran veya cafelere oturarak gölün manzarasını seyredebilir veya sabah gelip göle karşı güzel bir kahvaltı yapabilirsiniz. Ayrıca, gölün etrafında su kayıklarına binerek göl turuna da çıkabilirsiniz.

6.Hacı Bayram Veli Camii

Ankara'nın en güzel camilerinden biri olan Hacı Bayram Veli Camii, Augustus Tapınağı'nın hemen yanında, Ulus semtinde bulunuyor. 1427 yılında yapıldığı bilinen caminin hemen yanında yine aynı isimde bir de türbe bulunuyor. Cami etrafında ise, birçok hediyelik eşya satışı yapılan dükkanlar ve restoranlar bulmak da mümkün.

7.Ulucanlar Cezaevi Müzesi


Bir dönemin çığlıklarına ve işkencelerine tanıklık yapan Ulucanlar Cezaevi, günümüzde bir müze olarak faaliyet gösteriyor. Müze içerisinde koğuşlardan tecrit odalarına, banyolardan mutfağa, tüm cezaevi yaşantısı gözler önüne seriliyor. Ulucanlar Cezaevi'nde kalmış birçok ünlünün ise isimleri ve fotoğrafları da, ranza başlarında bulunuyor. Oldukça etkileyici müzelerden biri olan Ulucanlar Cezaevi Müzesi de, Ankara'da gezilebilecek güzel yerlerden.

8.Hamamönü

Ankara'nın en turistik yerlerinden biri olarak bilinen Hamamönü, Altındağ Belediyesinin katkılarıyla turizme kazandırılmış muhteşem bir semt. Tarihi evler arasında yapılan yürüyüşler, kumda kahvenin tadına bakabilmek, birçok geleneksel yemekleri tadabilmek ve en önemlisi, birçok tarihi ve turistik yeri burada görebilmek, Hamamönü'nü çekici yapan etkenlerden.

9.Resim ve Heykel Müzesi


Ankara'da bulunan en önemli müzelerden bir diğeri de, Resim ve Heykel Müzesidir. Ankara Etnografya Müzesinin hemen yanında bulunan bu müzede, birçok ünlü Türk ressam ve heykeltraşa ait eserleri görebilirsiniz. Daha çok sanatseverlerin ilgi gösterdiği bu müze, Ankara'da görülmeye değer müzeler arasında.

10.Kentpark

Ankara'nın en büyük parklarından biri olarak bilinen Kentpark, genci yaşlısı birçok turiste ev sahipliği yapıyor. Akşamları biraz tehlikeli olduğu söylenen Kentpark daha çok lunaparkı ile biliniyor olsa da, sabah kahvaltısı için birçok seçeneğe de ev sahipliği yapıyor. Daha çok çiftlerin tercih ettiği yerlerden biri olan Kentpark da, Ankara'da görülmeye değer yerler arasındadır.

Ankara'da daha birçok tarihi ve turistik yerleri bulabilirsiniz. Daha çok müzelere ilgisi olanların sevebileceği başkent Ankara, fırsatı olanların mutlaka görmesi gereken şehirlerden.