Avrupa'nın en pahalı şehirlerinden biri olarak bilinen Viyana, Türkiye'den en çok turist olarak gidilen Avrupa şehri olarak da biliniyor. Daha çok sarayları, kiliseleri ve müzeleri ile ön planda olsa da, Viyana gezilecek yerler bunlarla da sınırlı değil. Türkiye'de ulaşımın oldukça kolay sağlandğı Viyana, her ne kadar pahalı olsa da, ayrılmak istemeyeceğiniz şehirlerden biri.

Viyana'da Gezilecek En Önemli 7 Yer



1.Aziz Stephan Katedrali :
 Viyana'nın en büyük ve en önemli dini yapılarından biri olan Aziz Stephan Katedrali, şapelleri ve kuleleri ünlü olan bir yapı. Avrupa'da en erken açılan kiliselerden biri olarak biliniyor. Yani, kiliseyi sabahın 6'sında gidip ziyaret edebilirsiniz.

2.Quarter Müzesi :
Her ne kadar ismi bir müze olsa da, aslında buraya bir müzeler tesisi demek daha doğru olur. İçerisinde barındırdığı birçok müze ile Viyana gezilecek yerler bakımından oldukça önemli. Gerek müzelerinde sergilenen tarihi eserleri ile gerekse farklı mimaride yapıları ile turistlerin en çok merak ettiği ve en çok zaman geçirdiği yerlerden birisi.

3.Hofburg İmparatorluk Sarayı : Avusturya'nın en büyük ve en eski saraylarından biri olan Hofburg İmparatorluk Sarayı, Viyana'da kaçırılmaması gereken yapılardan. 2000'den fazla İmparatorluk Dairesine ev sahipliği yaptığı söylenen saray, gerçek bir saray deneyimi yaşamak isteyenler için ideal bir yer. Tüm gününüzü saray içerisinde geçirseniz bile bir an olsun sıkılmayacağınız yerlerden.

4.Schönbrunn Sarayı : Viyana'da bulunan bir diğer önemli saray ise, Schönbrunn adı verilen saraydır. 1696-1730 yılları arasında inşa edilmiş olan sarayın 1441 odası bulunmaktadır. Fakat, bunlardan sadece 40 tanesi ziyaretçiye açıktır. Sarayın en dikkat çekici yeri ise, sarayın hemen yanında bulunan Palm House adı verilen Palmiye Evi'dir. Oldukça farklı mimariye sahip bu Palmiye Evi görülmeye değer yerlerdendir.

5.Donauturm Kulesi : Donauturum Parkın hemen dışında bulunan bu kule, ziyaretçilerin en beğendiği yerlerden oluyor. Fotoğraf tutkunları için en ideal yerlerden biri olan bu kule, 360 derece dönebiliyor. Bir de kulede restoran bulunuyor. Tabi, tahmin edebileceğiniz üzere fiyatlar muhteşem pahalı. Fakat, buraya kadar gelip bu kuleye çıktıktan sonra da, restoranına da uğramadan olmaz.

6.Viyana Opera Binası : Avrupa'nın en ünlü Opera Binası olarak biliniyor. Dünyanın birçok yerinden gelen ünlüler sayesinde belirli bir ünvanı yakalamış durumda. Konserler süper pahalı olduğu için bizim gibi normal insanların biraz hayalinde oluyor. Fakat, opera binasına girip birkaç fotoğraf çekmek de sanıldığı kadar pahalı değildir.

7.Belvedere Sarayı :
 Viyana, başta da belirttiğimiz gibi birçok saraydan oluşuyor. Bunların arasında önemli bir yere sahip olanı da Belvedere Sarayı'dır. Gerek mimari bakımdan gerekse yerli ve yabancı birçok sanatçının eserlerine ev sahipliği yapması ile, oldukça dikkat çeken yerlerden biri oluyor.

Viyana'da gezilecek ve görülecek daha birçok turistik yer bulunmaktadır. Bunlar sadece, 1-2 gün için Viyana gezi planı yapanlar için ideal, diyebilirim. Her ne kadar pahalı bir şehir olsa da, Viyana görülmeye değer en önemli şehirlerdendir.