Budapeşte, Macaristan'ın başkenti olmakla birlikte, Orta Avrupa'nın en çok ziyaret edilen şehirlerinden biri olarak bilinir. Fakat, bizim insanlarımız nedense burayı henüz pek benimsemiş değiller. Gerek gece hayatı ile gerekse farklı yapıda tarihi ve turistik yapıları ile Budapeşte gezilecek yerler bakımından oldukça zengin. Türkiye'den Budapeşte'ye gitmek hem oldukça ucuz hem de oldukça kolaydır.

Budapeşte'de Gezilecek Yerler 



1.Kahramanlar Meydanı (Hösök Tere)
 : Macar Krallarının heykellerini görebileceğiniz yerlerden biri olan Kahramanlar Meydanı, Budapeşte'nin en turistik yerlerinden biri olarak biliniyor. 1956 yılında anti-komünizm ayaklanmasının yapıldığı bu meydan, Budapeşte'de gezilecek yerlerden biri.

2.Matthias Kilisesi :
 Farklı mimarisi ve kuleleriyle dikkat çeken bu kilise, Prag'ın en önemli dini yapılarından biri olarak biliniyor. Kanuni Sultan Süleyman'ın Budapeşte'yi fethinden sonra kiliseye döndürülmesi ile büyük önem taşıyor. Kilise, turistlerin en çok tercih ettiği yerlerden biri olduğu için, öğle saatlerinde muhteşem kalabalık olmaktadır. Bu yüzden, bu kiliseyi sabahın erken saatlerinde ziyaret etmekte yarar var.

3.Buda Kalesi :
Muhteşem ihtişamı ve görkemi ile Budapeşte'nin birçok yerinden görülebilen bu kaleye ulaşım için en eğlenceli yol, Zincir Köprü'nün tam karşısında bulunan Füniküler'i kullanmaktır. Füniküler bir demir yolu aracıdır. Teleferik ile karıştırmamakta yarar var. Zaten Matthias Kilisesi ve birçok turistik yapıyı da bu kale içerisinde görebilirsiniz.

4.Zincir Köprü (Chain Bridge) : Zincirli veya Zincir Köprü olarak bilinen bu köprü, Buda ve Peşte'yi birbirine bağlayan en önemli köprüdür. Gerek farklı mimari yapısı ve birçok turistik noktaya yakın olması, gerekse muhteşem nehir manzarası ile Budapeşte'de gezilecek en önemli yerlerden biridir.

5.Aziz Stephan Bazilikası :
Budapeşte'nin en büyük kilisesi olarak bilinen bu bazilika 96 metre yüksekliğinde kubbesi ile oldukça dikkat çekici yerlerden. Gerek tarihi dokusu ile gerekse farklı birçok tarihi eseri ile, Budapeşte gezilecek yerler listenizde olması gereken önemli yerlerden.

6.Macaristan Parlamento Binası : Birçok kişi tarafından Budapeşte Parlamento Binası olarak bilinse de, binanın adı Macaristan Parlamento Binası'dır ve Budapeşte'de yer almaktadır. İnşaati 1902 yılında tamamlanmış olan yapı, Dünyanın en büyük üçüncü Parlemento Binası olarak biliniyor.

7.Szechenyi Kaplıcaları :
 Avrupa'nın birçok yerinden sırf bu kaplıcaları görmek için gelen birçok turist bulunuyor. Her türlü hastalığa iyi geldiği söylenen bu suların en popüler Szechenyi'dir. Fakat, Budapeşte de daha birçok bu tarz kaplıcaları görebilirsiniz. Bayanlar ve Erkekler günü olduğu gibi karışık olarak girilen günlerde vardır. Bu yüzden tercihinize göre online olarak bilet alabilirsiniz.

Budapeşte, mimari yapılarıyla, manzarasıyla, tarihi dokusuyla ve muhteşem gece hayati ile en kolay gidebileceğiniz muhteşem şehirlerden biridir. Ayırca, Budapeşte gece hayatı için bir şeyler planlıyorsanız, bu şehirde aradığınızı fazlasıyla bulabileceğinize emin olabilirsiniz.