• DOLAR 32,59 %0.29
  • EURO 34,72 %-0.12
  • ALTIN 2.503,75 %0.78
  • BİST100 9.525 %-0.06
  • BITCOIN 61.391 %-0.97
  • ETHERIUM 2.960 %-1.17
19°

Çamlıyayla

Çamlıyayla Mersin'in en gözde yaylalarından bir tanesidir. Bu tür yaylalara bakıldığı zaman oldukça önemli bir işleve sahip oldukları görülür. Mersin'de ikamet eden insanların boş zamanlarında vakit geçirmek için gittikleri bu yer doğa harikasıdır. Yeşilin bindir tonunun bu alanda hakim olması ise çoğu insan için nefes kaynağıdır.

Oldukça hoş bir yapıda inşa edilen bu durum son derece ilgi çekicidir. Sadece Mersinde yaşayan insanların değil bu şehre farklı yerlerden gelenlerin de ilgisini çeken bir yerdir Çamlıyayla. Hemen hemen her açıdan insanların gözdesi olan bu yer estetik görünümü ile de göz kamaştırır.

Çamlıyayla Nüfusu

Mersin Çamlıyayla en çok yaz aylarında nüfusu artış gösteren bir yayla olarak bilinir. Genel olarak bakıldığı zaman niçin artış gösterdiği isminden de anlaşılır. Yaylaları seven, çimenlere uzanarak kafa dinlemek isteyenler son derece önemli bir yer olan bu yaylaya gelerek istedikleri gibi eğlenme fırsatı yakalayabilirler.

Kış aylarında azalan nüfusu yaz aylarında artış gösteren bu yayla oldukça önemli bir işleve de sahiptir. Şehrin kalabalığından ve yaz ayları aşırı sıcaklardan kurtulmak isteyenler kendilerini yaylalara bırakarak eşsiz doğanın tadını çıkarmış olurlar. Bu durum çoğu birey tarafından da büyük ölçüde beğeni almış olur.

Doğa Harikası Çamlıyayla!

Doğa harikası Çamlıyayla son derece ihtişamlı ve görkemli bir yayladır. Oldukça fazla turist gören bu yayla çoğu bireyin de bir numaralı yeri olarak değerlendirilir. Genel olarak bakıldığında ise her bir bireyin bu yaylaya gelme sebebi oldukça farklıdır. Kimi bir hava almak kimisi de anı tazelemek için bu yaylayı ziyaret ederler. Oldukça farklı bir doğa görünümü veren bu yayla son derece ilgi çekicidir.

 İnsanların birbirlerine tavsiye vermesi üzerine bu yaylaya olan talep bir hayli artış gösterir. Genel anlam itibariyle bakıldığı zaman ise çoğu yayladan daha çok nüfusa sahip olduğu bilgisine de ulaşılır. Her bir bilgi insanları bu yaylaya yakınlaştırma açısından da büyük ölçüde önemlidir. Genel olarak dikkat edilmesi gereken durumlardan biri de yaylanın havasıdır.

Çamlıyayla İklimi

Çamlıyayla iklimini merak eden çoğu insan vardır. Bu yaylanın yaz aylarında sıcak kış aylarında soğuk olması ise bilinen bir gerçektir. Yaz aylarında her ne kadar sıcak olsa da şehirlere oranla daha serindir. Serin olmasından dolayı da insanlar yaylalarda tatil fırsatını yakalar. Hal böyle olduğu zaman da son derece ihtişamlı bir görsel ortaya çıkmış olur.

Bu durumda dikkat edilmesi gereken hususlardan biri de yaylada ne şekilde kombin yapılacağıdır. Kombin durumuna dikkat eden her bir bireyin son derece rahat bir yayla tatili geçirmesi ise an meselesidir. Bu durumda her bir bireyin araştırma yaparak hangi mevsimde yaylayı ziyaret ettiklerine de dikkat etmeleri uzmanlar tarafından da önerilir.