Cumhur İttifakı için Mersin’de bir gün:
Karada insanların ve hayvanların geçmesi için açılan veya kendi kendine oluşmuş yürümeye uygun yere yol deriz. Yani yerleşim alanlarını birbirine bağlayan özel açılmış ulaşım şeridine yol denir.

Vücudumuzdaki damarların toplam uzunluğu 100.000 km. kadardır. Damarların görevi, kanı vücudun farklı bölümlerine taşımaktır. Organların canlılığını ve fonksiyonlarını koruyabilmesi için onları besleyen kan akımının düzgün ve sürekli olması gerekir. Damarlardaki en az tıkanıklık insanlarda ciddi sorunlara yol açabilmektedir.

Ulaşım, bir nesneyi veya bir kişiyi bulunduğu yerden olması gerektiği bir yere aktarmaktır. Yani yerleşim yerleri arasında bir yerden bir yere gidip gelmektir. Damarlarımızın kanı gerekli olan yerlere taşıması gibi.

1950’li yıllar ve sonrasında, Anamur’dan Mersin’e burunlu magurüs dediğimiz küçük otobüslerle giderdik. Yol yok, olduğu kadarıyla virajlı ve tehlikeliydi. İki taşıt yan yana geldiği zaman biri durur öbürü geçince yoluna devam edebilirdi. 1963 yılında Mersin Öğretmen Okulu’nda okurken bahsettiğim otobüslerle 8-10 saatte Mersine ulaşılırdı. Bir keresinde yolun kayması sonucu saatlerce/belki bir gün beklediğimizi hatırlıyorum.

Artık sahil yolu yapımı tamamlanmak üzere. Aydıncık- Gözce arası kısa bir bölümünde tünel ağırlıklı olması sebebiyle; tünellerin başı sonu açılmış gözükmesine rağmen henüz trafiğe açılamadı. İnşallah az kaldı.

Cumhur İttifakı’nın başkan adayları tanıtıp toplantısı için Anamur’dan saat 9.15 gibi Ak parti ve MHP beraberliğinde ikişer otobüsle yola çıktık. Yukarıda bahsettiğim trafiğe henüz açılımı sağlanmamış ama yapımı tamamlanmak üzere olan yolda, Aydıncığa 10 km. kala, o gün gece çok yağan yağmur sebebiyle heyelan oluşmuş. Polis kontrolünde geçişlere izin verilirken, benim de içinde bulunduğum otobüs heyelanla 20 metre mesafe kala polisler tarafından durduruldu. Geçiş izni verilmedi ve tahmini 30 saniye gibi kısa bir zaman sonra 20 ton gibi bir taş yola düştü. 2 saat kadar oyalandık. İki otobüs Anamur tarafında kaldı. Bizler bu süre içinde adayımız Hidayet Kılıç ile birlikte Aydıncık tarafında idik. Geçişin yapılabilmesi için yolun temizlenmesi ve karayollarının sorumluluğunda geçişlerin sağlanması gerektiği için Hidayet Bey, Aydıncık Belediye Başkanı Ferat Aktan ile görüşmesi sonucunda, Başkan iki vasıta gönderdi ve biz de saat 15.00 gibi toplantı alanına ulaştık.

Eski Tevfik Sırrı Gür Stadyumu’nun bulunduğu alanda gerçekleştirilen mitinge, Ak Parti genel Başkan yardımcısı Lütfi Elvan, MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya , milletvekilleri, belediye başkan adayları ile iki partiden ilçelerden akın akın gelen binlerce kişi katıldı. Mevlüt Karakaya konuşmasında, toplantıya katılımın yüksek olmasından dolayı mutlu olduklarını söyledi. Karakaya; Cumhur İttifakı’nın ne anlama geldiğini ve başlangıçtan bu güne kadarki süreci anlaşılır şekilde anlattı. Cumhur İttifakı’nın; 7 Ağustos Yeni Kapı’daki milli ve yerli ruhu, 16 Nisan referandumdaki milli ruhu ve 24 Haziran seçimlerindeki milli ruhu anlayanların ittifakı olduğunu söyledi. Karakaya, “Bu ittifak ölümüne giderken ‘yolculuk nereye’ diye sorulduğunda ‘kızıl elmaya’ diyenlerin ittifakıdır. Bu ittifak beklenmedik bir zamanda semalara yükselen, sela sesleri duyduğunda vatan zorda diye ölüme koşanların ittifakıdır.. Bu ittifak zillet ittifakı gibi, siyaset pazarlarında kurulup, yerel yönetimler borsasında manipülasyonlarla işlem yapan bir ittifak hiç değildir. Bu ittifak belediye değil, bu ittifak bekayı öncelemiştir. Bu ittifakın temeli melanetin tepemize çökmeye çalıştığı o 15 Temmuz gecesinde millet tarafından atılmıştır” dedi.

Lütfi Elvan konuşmasında daha çok Yerel seçimi vurguladı ve katılan topluluktan zaman zaman ‘var mıyız’ sorusunun sözünü alarak konuşmasına devam etti. Ve daha çok seçim çalışmaları ve Mersin’i Cumhur İttifakı’nın kazanması üzerine durdu. “Bu ülkenin birliği, bütünlüğü, bekası için 31 Mart’a kadar geceli gündüzlü çalışacağız. 31 akşamın büyükşehir ve ilçelerde zafer yazacağız. Cumhur İttifakı’yla Mersin’i şahlandıracağız, ayağa kaldıracağız. Büyükşehir Başkan Adayımız Hamit Tuna kardeşimin hepimiz arkasında olacağız. Güçlü bir şekilde Hamit Tuna kardeşimizi destekleyeceğiz. Biz Mersinli kardeşlerimin ne kadar değerli, ne kadar ince, ne kadar hassas olduğunu iyi biliyoruz. Burada Yörük kardeşlerim, burada Türkiye’nin dört bir yerinden gelen kardeşlerimiz var. Biz bir bütünüz. Bir olacağız, beraber olacağız hep birlikte Mersin, hep birlikte Türkiye olacağız” dedi.

Daha sonra tek tek ilçe adayları kürsüye çağırılarak tanıtıldı. En son çıkan Hamit Tuna idi. Hamit Tuna da konuşmalarının aralarına sloganlar koyarak Cumhur İttifakı topluluğundan oy istedi. “Bizi biliyorsunuz. Biz belediyeciliği 15 yıldır yokluk ve zorluk içerisinde nasıl yaptığımıza şahit oldunuz, tanık oldunuz. Allah’ın izniyle yetkisi, hakları, ekonomisi daha fazla olan büyükşehri aldığımız takdirde 13 ilçe başkanıyla birlikte bu kenti Türkiye anlamında değil, dünya kenti yapacağız. Havayı delen suyun gücü değil, damlaların sürekliliğidir. Bugüne kadar hep destek oldunuz, bugünden sonrada hep destek olacağınıza yürekten inanıyorum” şeklinde konuştu.
Bu görüntüler, konuşmalar, bu heyecanlar Cumhur İttifakı’nın önde olduğunu/olacağını gösteriyor.
Anamur için ve özellikle Cumhur İttifakı’nın tartışmasız adayı Hidayet Kılıç olması hasbiyle Anamur’a başkan Hidayet Kılıç olacağı gözüküyor. MHP önderliğinde Ak Parti ve MHP teşkilatlarının durmadan, kapı kapı çalışması gerekir. Anamur’a farklı bir çalışma yapacak olan kazansın... Biz demokrasi diyoruz. Demokrasi de sandık. O ne derse hayırlısı demek bize düşer..
Hoş kalın. 8 Şubat 2019, Anamur. İsmet Kadıoğlu.