Değerli Kardeşlerim,

Seçime günler kala kendi imkânlarımızla bir anket yaptık. Şaşırdık, güldük ve üzüldük..

--TÜRK halkının yıkanmış beynine şaşırdık.

--AK Parti seçmeninin haline çok güldük.

--Ve çıkan sonuca da üzüldük..

--Neden şaşırdık ; Cumhurbaşkanlığı seçiminde Başbakan ve Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan’a oy verecek olanların son hallerine çok şaşırdık..

--3 tekerlekli arabasıyla Antep Fıstığı satan seyyar satıcının ‘’Tabii ki oy’um Tayyip Babanındır’’ diyişine şaşırdık.. Sanki karnı toktu ve sanki Dükkanı pekti, sanki cebinde dolarları cirit atıyordu ve bu halde iken bile Tayyip Babasına oy vereceğini söylüyordu..

--Peki, neden güldük;  Bir başka seçmene sorduk ‘’Cumhurbaşkanlığı seçiminde kime oy vereceksiniz?’’  Garip seçmen hiç düşünmeden ‘’Tabii ki Tayyip Baba’’ dedi. Ve ardından devam etti, susmadı, susturamadık. Ülkedeki siyaseti anlattı. Seçimden sonra Tayyip Babasının Gazze ye asker göndereceğini söyledi.  Bizlere, IŞİD’İN Türk rehineleri 5 yıldızlı oteller de ağırladığını, onların çok iyi olduğunu ve kilo aldıklarını bile söylüyordu..

Seçimlerden sonra, Tayyip Babasının kendi bulunduğu ilçesine ve özellikle mahallesine kanalizasyon getireceğini, Büyükşehir Belediyesinin de kendisini işe alacağını, mevcut Belediye Başkanının da bir çuval un, şeker ve büyük bir poşet erzak göndereceğini, göğsünü kabarta, kabarta bizlere büyük bir zevkle anlatıyordu.. Gülmekten yere yıkılmıştık.. Ve sanırım sizde yıkıldınız..

--Ve çıkan sonuca niye üzüldük; Çünkü Tayyipçilerin, bu garip insanları ne denli kullandıklarına ve aldattıklarına şahit olduk. Tos pembe yalanlarla bu şekil oylar topladıklarını gördük, bir çuval un, şeker  ile insanlarımızı nasıl sömürdüklerine çok üzüldük..

Türkiye; Geçmişin şahıydı, padişahıydı ve şimdi ne hallerde işte görüyorsunuz..  

Vatandaşı nasıl uyuttuklarını ve beyinlerini nasıl yıkadıklarını gördük..

 AK Partili şirketler işçilerine ‘’AKP’YE oy vermezseniz sizi işten çıkartırız’’ diye tehditler savurduklarını işittik..

Fakir, fukara bir çuval şeker ve un’a tav ediliyor.. Ve hala ‘’Mutlu bir ülkeyiz ‘’ diye meydanlarda caka satıyorlar..

Bunlar çok iyi senaristlik yapıyor, senaryoları muhteşem.. Din, İman ve ezan bunlarda sadece 5 para..

Sayın Başbakan, belki bu seçimi kazanabilirsiniz ama alnınızdaki o lekeyi, o alın teri yoksunlarının hakkını ALLAH huzurunda veremeyeceksiniz..

Kişiye, topluma ve ortama göre birer senaryo yazıyorlar o senaryoyu şimdilik oynuyorlar. Başarı varmı ? var..Bu senaryo ile geçmişte de başarılı olmuşlardır..

Peki, Sayın Başbakan bu senaryolarla bu seçimi kazanır mı? Evet, Kazanabilirde, kaybedebilirde..  

Neden kazanır ; Ağzı kokmuş, dişleri sararmış, Bıyıklarının bir kenarını yolmuş, saçında toz zerreciklerinin uçuştuğu ve parladığı, gömleğindeki  beş düğmeden, üçünün olmadığı insanların verdiği oylarla elbette ki kazanabilir..

Neden kaybedebilir ; CHP ve MHP’nin birleşmesinden doğan o güçten dolayı kaybedebilir..

Başbakan nereden oy alabilecek ?

Mersin Yok, Adana Yok, İzmir Yok, İstanbul yarı, Ankara yarı, Antalya yok, Konya var, Kayseri var, Hatay yok, Osmaniye yok, Doğunun bir kısmı yok, Aydın, Manisa, Balıkesir vs yok ta yok..

Sayın Başbakan bu tablo ile nasıl kazanmayı düşünüyorsunuz?

Çünkü bir çok ilimizde Yok’lar ağırlıkta olduğu böyle bir seçimde her an için hüsrana uğrayabilirsiniz..

Bu tabloda, Çatı Partilerin tek yapması gereken bir şeyi var. Cumhurbaşkanı Adayı Ekmeleddin İhsanoğlunu görsel olarak halk'a çok iyi şekilde tanıtmalarıdır. Her şehirde ve her ilçede, kasabada, köylerde vs büyük posterlerle mutlaka Cumhurbaşkanı Adayınızı seçmenlerinize tanıtmayı ihmal etmeyiniz..

Anketimizdeki sonucu merak edenleriniz olabilir.. Evet, çok ilginç bir sonuca imza attık.. 50 kişi ile yaptığımız bir anketin sonucuydu bu sonuç..

Sonuç ; Vatandaşlarımızın ‘’Cumhurbaşkanı Adayı Ekmeleddin İhsanoğlunu daha tanımıyoruz ve inşallah seçim günü oy verirken karıştırmayız’’cümleleri ağırlıktaydı..

 Yani Recep Tayyip Erdoğan bu durumda yanlışlıklar sonucu piyangodan çıkar gibi bu seçimden çıkarsa hiç şaşırmayınız..

Saygı ve sevgilerimle.. Mehti SARAÇ

[email protected]