Avrupa Birliği ve Türkiye ikili ilişkiler konusunda, Brüksel’deki zirveyle yeni bir başlangıç yaptı. Zirve sonrası yayınlanan bildiride, sığınmacılar krizinin yanı sıra Türkiye’nin AB’ye katılım sürecinin hızlandırılmasına yönelik vurgu dikkat çekti. Geri kabul anlaşmasının uygulanması ve öngörülen şartların karşılanması durumunda Türk vatandaşlarınavizesiz Avrupa için 2016’nın hedef tarih olarak gösterilmesi 512 habere konu olarak haftanın en çok konuşulan olayı oldu.

Yılın ilk ayında Türkiye’den 704,6 milyon dolarlık meyve sebze ithalatı yapan Rusya, ekonomik tedbirleri çerçevesinde Türkiye’den meyve ve sebze alımını yasakladı. Başbakan Medvedev’in , yaptırımları ‘’ Biz Türk iş çevrelerinin yaptırımda hiçbir suçu olmadığını biliyoruz, Türkiye yönetiminin takındığı tavrın neticesi olduğunu söylüyoruz. Ancak üzülerek zarar göreceklerini kabul etmek durumundayız ‘’ sözleriyle duyurması312 haber ile basında yer aldı.

21’inci Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Zirvesi’nde Rus savaş uçağının beylikdüzü escort düşürülmesi sonrası artan gerilimi dindireceği umulan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin görüşmesinin gerçekleşmemesi 264 habere konu oldu.

Türkiye, Rusya ile olan gerilimden dolayı doğalgazda alternatif arayışlarında ilk imzayıKatar’la attı. Erdoğan’ın ziyaretinde, Türkiye ve Katar arasındaki vizeler kaldırılırken doğalgaz konusunda uzun vadeli bir mütabakata varıldı. Katar ile yapılan anlaşma 196habere konu oldu.

Türkiye’nin terör örğütü DEAŞ’ın elinde bulundurduğu Musul’un 32 km kuzeyinde yer alan Başika bölgesine, tankçılar dahil 600 kişilik asker sevkiyatı 119 haber ile Turkiye ve dünya gündemine oturdu.

GÜNDEM BAŞLIĞI

HABER ADET

AB GÖRÜŞMESİ 512

MEYVE VE SEBZE İTHALATI 312

İKLİM ZİRVESİ 264

KATAR İLE DOĞALGAZ ANLAŞMASI 196

KUZEY IRAK’A ASKER SEVKİYATI 119