Şükür, 22 Mart “Dünya su günü” nedeniyle yaptığı değerlendirmede içilebilecek su kaynaklarının sanıldığı gibi sınırsız olmadığını, yarınlarda kuraklıkların yaşanabileceğini o nedenle su kaynaklarımızın değerini bu günden bilmemiz ve korumamızın önemli olduğunu söyledi.

Su sıkıntısı ile gıda sıkıntısının da beraberinde geleceğini söyleyen Şükür, suyun olmadığı yerde tarımında olamayacağını belirtti.  Görüp de anlamadığımız sorun buzulların erimesi, seller ve kuraklığın olmasının hepsinin birbirine bağlı tehlikenin habercisi olaylar olduğunu belirtti.  

Rıdvan şükür, suyun canlıların hayatını sürdürebilmesi için en önemli ihtiyaçların balında geldiğini belirtti, ayrıca, ülkemizde mevcut içilebilir ve kullanılabilir su kaynaklarının yarınlar için korunmasının ve geliştirilmesinin önemli olduğunu dile getirdi.

NASA son yüzyılların en kurak döneminin geldiği konusunda uyarılar yapıyor, çevremizde bilinen eski bildiğimiz derelerin bile kurumasının gelmekte olan kuraklığın habercisi olduğunu belirtti.

Yakın tarihte görüştüğü NTV Stockholm Temsilcisi gazeteci Osman İkiz’in su sorunu konusunda kendisi ile aynı görüşleri paylaştığını söyleyen şükür, su sorununa duyarlı insanların çoğalmasının önemli olduğunu belirtti.  Rıdvan şükür, ülkemizde mevcut içilebilir ve kullanılabilir su kaynaklarının yarınlar için korunmasının ve geliştirilmesinin önemli olduğunu söyledi.