Portland Devlet Üniversitesi'nde gerçekleştirilen konferansta Madak, Bilimsel Araştırma Projesi kapsamında desteklenen "İşletme ve Mühendislik Öğrencilerinin Çevre ve Sürdürülebilir Kalkınma Konusundaki Farkındalığının Ölçümü" konulu tez araştırması sunumuyla ödüle lâyık görüldü. Tezinin amacına ilişkin açıklamalarda bulunan Nazan Madak, “Geleceğin yöneticileri olacak İşletme ve Mühendislik bölümlerinin öğrencileri, bu konuda açılacak derslerle çevreye karşı daha duyarlı ve iş hayatlarında da daha başarılı girişimciler olacaktır." dedi.

"Sürdürülebilirlik çağımızın gerekliliği olmaya başladı"

Yöneticilik alanında çalışacak öğrencilerin çevre ve sürdürülebilir kalkınma konularında yeterince bilgili olmadıklarını fark ederek böyle bir projeyi gerçekleştirdiğini vurgulayan Madak, "Sürdürülebilirlik çağımızın gerekliliği olmaya başladı. Çevre ve Sürdürülebilir Kalkınma konulu bir araştırma olmadığından ben de bu açığı fark edip bir araştırma yapmak istedim. Uluslararası ticarette kullanılan çevre standartlarının  uygulanmasının da çevresel sürdürülebilirliği sağlamanın bir anahtarı olduğundan ve mezunlarımızın iş hayatında da bu alanda çalışacakları için onlara bu konu hakkında bilgi vermek istiyorum. Tüm bu standartlar harmanlandıktan sonra onlara işletme yönetiminde sürdürülebilirlik adı altında bir ders verilecek ve sonrasında geleceğimizin yöneticileri bu konuda daha bilgili olacaklar. Bu sayede de farkındalık yaratmış olacağız ve daha başarılı girişimciler elde edeceğiz." diye konuştu.

Projenin tez danışmanı Açıköğretim Fakültesi İktisadi ve İdari Programlar Bölüm Başkanı Prof. Dr. Barış Baraz ise ödül alan öğrencisini tebrik ederek "ABD'deki konferansa katılan tek Türk olup ödül alan öğrencimizi kutluyorum. Çevre ve sürdürülebilir kalkınma konuları hakkında anket hazırlayıp İşletme ve Mühendislik Fakültelerinden 420 öğrenciye uyguladı. Bu anketin sonuçlarını da bilimsel olarak raporlaştırdı. Biz de Açıköğretim Fakültesi bünyesinde böyle bir dersin eklenmesi için birtakım görüşmeler yaptık ve yöneticilerimiz de buna sıcak baktılar. Bu dersle ileride daha bilgili, çevreye karşı farkındalığı olan yöneticiler yetiştirmeyi planlıyoruz." sözlerini kaydetti.