Hafta içi gerçekleşecek olan toplantı dahilinde her şey netlik kazanacak. Maliye Bakanlığı ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile yapılacak toplantı sonrası emekliler için yapılacak olan zam belirlenecek. Vatandaşın aklındaki soru ise, en düşük emekli maaşı ne kadar olacak? Yapılan toplantı sonrasında en düşük emekli maaşı değişebilir.

Emekli maaşlarında herkesi heyecanlandıran gelişmeler yaşanıyor. En düşük 7 bin 500 TL emekli maaşı alanları daha çok ilgilendiriyor. Yeni düzenleme sayesinde emekliler için ek gelir etme fırsatı olacak. Çalışmalar 7 bin 500 TL alan emekliler için fiyatta artış için devam ediyor. Herhangi bir zam olup olmayacağı herkes tarafından merak ediliyor. Kasım ayı itibarı ile emekliler için ek zam bekleniyor.

2023 senesinin sonuna kadar emekliye ek zam yapılması bekleniyor. Yapılan çalışmalara göre

-        Ocak ayında yapılacak zam ile beraber herkesin alım gücü artacak.

Mantar aramaya giden genç tarihi mızrak ucu buldu Mantar aramaya giden genç tarihi mızrak ucu buldu

-        Yapılacak olan ara zam sayesinde emekli maaşlarına zam yapılacak.

Peki emekli maaşına yapılacak zamdan sonra ne kadar olacak?

2023 enflasyon tahminlerine göre %67,22 oranında bir zam olacak. 6 aylık enflasyon ise %39,61 oranlarında bekleniyor. Bu duruma göre refah payı dahil edilmeden emekli zammı %39,61 olacağı düşünülüyor. Herkesin merak içinde beklediği zam yapılan toplantı sonra belli olacak.