• DOLAR 32,38 %0.17
  • EURO 35,06 %-0.15
  • ALTIN 2.326,00 %0.24
  • BİST100 9.099 %0.21
  • BITCOIN 70.002 %-0.99
  • ETHERIUM 3.546 %-1.12
24°

Erdemli

Erdemli, Mersin'in batısında yer alan bir yerleşim yeridir. Erdemli Mersin'in en büyük ilçelerinden biridir. Ayrıca Akdeniz'in incisi olarak bilinir. Erdemli' de görülmeye değer pek çok doğal güzellik bulunuyor.

Erdemli' de bulunan doğal güzellikler arasında Karacaoğlan Şelalesi, Limonlu çayı, Cehennem çukuru, Karakız Göleti gibi pek çok alan bulunur.

Bu alanlarda piknik yapmak, gezmek, fotoğraf çekmek ve balık tutmak gibi aktiviteler yapılabilir. Bu şekilde doğal güzelliğin tadını çıkarmak mümkündür. Ayrıca Mersin'de bulunan tarihi kaleler de oldukça ilgi çekiyor. Tekne turları ile birlikte antik alanları gezmek mümkün.

Erdemli' de Mutlaka Gezilmesi Gereken Alanlar

Erdemli de özellikle kız kalesi yıllardır bilinen ve gezilmesi gereken bir alandır. Kız kalesi, deniz üzerinde yer alan bir bölgedir. Eskiye Antik çağlara dayanır. Farklı tarihi yapısı ile Gezilmeye değer bir alandır. Genellikle tekne ile geçerek gezilmesi mümkündür.

Bunun dışında Sebaste Antik Kenti Roma dönemine inşa edilmiş bir alandır. Oldukça hoş bir tarihi güzelliğe sahiptir. Kentin nekropol alanında çeşitli mezarlar bulunur. Bu mezarlar yıllardır korunuyor. Oldukça kıymetli tarihi yapı özelliğine sahiptir.

Bunların dışında Kanlı Divane ören yeri de Erdemli' de gezilmeye değer bir alandır. Burası yüzyıllar önce bir Fransız gezgini tarafından keşfedildi. Alanın adının kanlı divane olmasının bir sebebi bulunuyor. Antik çağlarda, suçlular burada bulunan vahşi hayvanlara atılırdı. Bu yüzden de adı Kanlı Divane olarak kalmıştır.

Erdemli' de Yapılacaklar Listesi

Erdemli hem tarihi güzellikleri, hem tarihi yapıtları ile oldukça ön plana çıkıyor. Pek çok beğenilen alanı ile yapılacak pek çok sosyal aktivesi bulunuyor.

Tarihi ve doğal güzelliklerini gezmenin yanı sıra pek çok alternatif vardır. Balık tutmak, yüzmek, tekne turlarına çıkmak ve festivallere katılmak mümkündür. Bu konuda Üzüm Festivali ve Batırık Şöleni Erdemli' nin yöresel festivalleri arasında yer alıyor.

Ayrıca Erdemli' de bulunan Akpınar köyünden, yamaç paraşütü yapmak mümkündür. Oldukça zevkli olan bu aktivite ile Erdemli' yi kuşbakışı seyretmek mümkündür. Erdemli temiz havası, birbirinden harika güzellikleri ile pek çok turistin beğenisini kazanan, gezilmeye değer bir ilçedir.

Erdemli' ye Nasıl Gidilir?

Erdemli Mersin'in 57 km batısında yer alıyor. Araçla birlikte kolaylıkla ulaşımı mümkündür. Ayrıca Mersin Erdemli arası sefer yapan otobüslerle de kolaylıkla Erdemli' ye gidiş sağlanmaktadır.

Oldukça şirin bir ilçe olan Erdemli deniz, kum ve güneşi turistlere sunuyor. Ayrıca dünyaca bilinen kız kalesine ev sahipliği yapması ile de ön plana çıkıyor. Tüm antik kentleri, yapılacak aktiviteleri ile harika vakit geçirmek mümkündür.

Herkesin görüp gezmesi gereken, pek çok turistik mekâna sahip bir ilçedir. Ayrıca ilçede bulunan pek çok restoran ve otelle birlikte kalma imkânı fazla olan alanlar bulunur. Mersin'in en güzel ilçelerinden biri olan Erdemli, bir kez de olsa gidip, gezilmesi gereken bir yerdir.

Formun Üstü

Formun Altı