Gelişmiş teknolojileri ile hayata ileri seviyede konfor standartlarını getirmiş olan beyaz eşya teknolojileri, yeni sistemleri ile bunu daha da öteye taşıyor. Bunun en iyi örneklerinden birisi de kurutma makineleridir. Üstün özellikleri ile uzun saatler çamaşır kurutma veya ıslak çamaşırları kurutmak üzere özel alan ayırma mecburiyetleri ortadan kalkıyor. Bu sayede çok daha hızlı ve çok daha kolay bir şekilde kurutma işlemlerinin gerçekleştirilebilmesi mümkün oluyor. Dünya genelinde yaygın olarak kullanılan kurutma makinelerinde de kazan sistemi altyapısı bulunuyor. Bu nedenle de Bulgurlu Arçelik Servisi merkezine de gelen arıza bildirimlerinde kurutma makinesi kazan sorunları çok sık görülmektedir.

Kurutma Makinesi Kazan Dönmemesi Nedenleri

Kurutma makinesi kazan dönmemesi sorunu, standart şekilde makinenin kullanılamamasına neden olur. Bu yüzden en hızlı şekilde kontrolleri yapılarak, çözüm müdahalelerinin yerine getirilmesi gerekir. Kazanın dönmemesine neden olabilecek pek çok farklı etken söz konusudur. Kurutma makinesinin elektrik alamaması da bunların en başında geliyor. Kurutma makinesinin elektrik alamaması bağlantısının yapılmaması veya bağlantısında sorun bulunduğu anlamına gelmektedir. Kurutma makinesi elektrik almasına rağmen kullanıcının mevcut programı iptal ederek, yeni bir programla çalıştırmayı denemesi gerekiyor. Son olarak ise makinenin filtresini ve su tankını kontrol etmelidir. Eğer tıkanmış ya da hazne dolmuş ise açılarak, soruna çözüm sağlanabilir. Farklı sorunlarda Pendik Arçelik Servisi hizmetlerine başvurulmalıdır.

Kurutma Makinesi Kazan Dönmemesi Sorunu Çözümleri

Elektrik bağlantısı, program yenileme, su tankı ve filtre gibi parçalarda sorun kontrolleri kullanıcılar tarafından tamamlanmalıdır. Bu kontroller sonucunda kurutma makinesinin kazanının dönmesi bir türlü sağlanamamış ise daha kapsamlı kontrol ve analiz için profesyonel İstanbul Arçelik Servisi hizmetlerine başvuruda bulunulmalıdır. Alanlarında uzman ve deneyim sahibi olan teknikerler tarafından makinenin kayış ve motor parçaları kontrol edilir. Kayış yerinden çıkmış veya kopmuş ise kolayca çözüm sağlanabilir. Ancak bu parçalarda sorun bulunmuyor ise kurutma makinesinin kazan bilyalarında problem söz konusudur. Böyle bir durumda ise komple kazanın sökülerek bilyalarının kontrol edilmesi gerekir. Teferruatlı bu çalışma uzman teknikerler tarafından hızlı ve güvenli bir şekilde tamamlanır.