Mersin basınının sevilen ismi Gazeteci

Hamdi Yurdakul hayatını kaybetti.Dile kolay tam 45 yıldır benim ağabeyimdi.Abi kardeş gibi koskoca 45 yılı geride bırakmıştık.Hayallerimiz vardı. Evinin dışında hemen hemen hep beraberdik.yer içer gezerdik.Ayrılmaz ikiliydik…Bana Hamdi ..HAMDİ abimede HALDUN derler.. karıştırırlardı birbirimizi.Adeta Bütünleşmiştik. Gazetecilik mesleğinin inceliklerini aşılamıştı bana..Gazeteci Ziya KESKİNIŞIK’ın büyük oğlu  Serdar’a ben… küçük oğlu Erdal’a da Hamdi abi Kirve olmuştu.Akraba bir aile gibiydik..Kader aldı onu elimizden ummadık bir tatil sabahında .Bir daha geri gelmemek üzere gitti.Hatıraları kaldı.Şimdi anımsadıkça yüzümde bir tebessüm ..hem gülüyor hem ağlıyorum…Bizim meslekte yeni yetmeler tanımazlar Hamdi ağabeymi onun için hatırlatmak istedim..

HAMDİ YURDAKUL KİMDİR?
Evli ve bir kız babası olan 64 yaşındaki Hamdi Yurdakul, gazeteciliğe Ankara Barış gazetesinde Mersin muhabiri olarak göreve başladı.
Daha sonra Yeni İstanbul Gazetesinde muhabirlik yaptı.1970 yılında da Milliyet gazetesi Mersin muhabiri olarak çalışmaya başladı. Mersin’de ilk Milliyet Gazetesi Mersin Bürosu
Temsilciliği yaptıktan sonra 1993’da emekli oldu. Mersin’de 1994’de yayın hayatına giren ve kendi soyadını taşıyan haftalık bir gazetesi de bulunuyordu.
1975 yılında kurulan Mersin Gazeteciler Derneği’nin kurucu üyesi olarak da derneğin çeşitli yönetimlerinde uzun süre görev aldı. Geçen dönem Merkez Mersin Gazeteciler Derneği (MMGD)Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini de üstlenmişti.
ÖZALIN ÖVGÜSÜNÜ ALMIŞTI
8.Cumhurbaşkanı merhum Turgut Özal’ın, Başbakan olduğu döneminde, 26 Ekim 1984’de Milliyet’de çıkan, ANAP’ın kazandığı Silifke Belediye Başkanlığı seçimleri sırasında çektiği siyasi parti kardeşliği fotoğrafını çok anlamı bularak onur duyduğunu belirten Özal’ın, ” Bir gazeteci için bu anı yakalamak büyük maharet ister” diyerek gazeteci Hamdi Yurdakul’u, Meclis’te özel olarak kabul eden Başbakan Turgut Özal’dan da başarı ödülü aldı.
Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin, 1992 yılında Milliyet gazetesindeki tam sayfa röportajıyla güncel spor yazısında gazetecilik alanında büyük başarı elde ederek, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin Türkiye genelinde her yıl yaptığı Türkiye Gazetecilik Başarı ödülü alarak yılın gazetecisi seçildi..İstanbul Gazeteciler Cemiyeti üyesi ve çok sayıda gazetecilik başarı ödülleri de olan gazeteci Hamdi Yurdakul, Sarı Basın Şeref Kart sahibiydi.