Radyo sitelerine katılmak isteyenler önce reklam detaylarını dikkate alabilir. Yani sık sık reklam verenler tercih edilmez. Öyle ki reklamlar kesintilere neden olur ve bu durum bir süre sonra canınızı sıkabilir. Kesinti yaşamak istemeyenler:

  • Reklamsız yayın sunan siteleri tercih etmeli.
  • Kesintisiz müzik keyfi yaşatanlara göz atılmalı.
  • Hesap açmadan ve ödeme yapılmadan müzik dinlenen siteler öne çıkmıştır.

Online radyo dinleme siteleri nasıl öğrenenler harekete geçebilir. İstedikleri saatte radyoyu açabilir ve dinlemeye başlayabilir. Sevdikleri tarza uygun olacak şekilde radyo kanallarından tercihte bulunmaları uzun sürmez.

Müzik Tarzına Göre Radyo Kanalları

Herkesin müzik zevki farklı. Kimileri pop kimileri ise arabesk tarzına hayran olabilir. Bunun için canlı radyo dinle çeşitliliğine özen gösterilmiştir. Yani dinleyicilerin zevklerine göre ayrı ayrı radyo kanalları sıralanır ve tercihte bulunmaları beklenir.

Mesela isteğe göre rap ya da caz müzik çalan radyo kanalları seçilebilir. Pop, türkü ya da slow şarkılar da farklı kanallardan gözler önüne serilir. O günkü modunuza göre de kanallardan tercihte bulunmanıza olanak sağlanır.

Yerli ve Yabancı Radyo Siteleri

Radyo dinle imkanları dahilinde dinleyicilere müzik ziyafeti yaşatılır. Bunun için sadece ülkemizden sanatçılara ve şarkılara yer verilmez. Radyo siteleri sadece yerli parçalara ilişkin yayı sunmaz. Yerli olanlardan ziyade:

  • Yabancı müzik kanallarına da göz atılabilir.
  • Yurtdışında ses getiren hareketli ya da slow şarkılar dinlenebilir.

Ülkemizde yabancı şarkılara olan merak gün geçtikçe artış göstermekte. Bunun üzerinde radyo kanallarına yabancı kanalların eklenmesi dikkatlerden kaçmıyor. Siteler taleplere göre kanalları ekliyor. Dinleyici merkezli olanlar da dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor.

Sanatçılara Göre Radyo Kanalları

Bazı sanatçılara özel kanalların açılması dikkatlerden kaçmıyor. Mesela Sezen Aksu bunlar arasında boy gösterir. Onlarca albüme ve besteye imza atan Aksu, özel radyo kanalları ile sevenlerini karşılıyor.

Yani müzik tarzından yabancı şarkılara, yabancılardan sanatçılara kadar pek çok radyo kategorisi mevcut. Neyse ki tüm bu kategorileri değerlendirmeniz uzun sürmez. Çünkü sitelerde hepsi sıralanmıştır. Ve aralarından istediğinizi seçerek dinlemeye başlayabilir, sevdiğiniz tarz eşliğinde keyifli saatler geçirebilirsiniz.