HAYALLERDEKİ MERSİN
“2090 Yılı Mersin Belediye Başkanı” başlıklı geçen yıl yazdığım yazımın bir bölümü şöyleydi: 
Belediye Başkanı önce bir arkeolojik sahil kazısına başlıyor. Tüm dolgu alanlarını kaldırarak tabandaki 100 yıllık,  1980 yıllarında ki doğal sahil bulunuyor.
Yalnızca Soli Harabeleri kıyısı dolgu alanı yapılmamış. Çünkü sit yasağından eski bir Belediye Başkanı ancak buraya kadar doğal sahili ortadan kaldırmış.  
Mersin denizi tarihteki doğal yerine getiriliyor. Belediye Taş Bina önündeki park kaldırılıyor. G.M.K Bulvarı kaldırılıyor. Artık çarşı içerisinden denizin kokusunu alıyorsunuz, dalgaların sesini duyuyorsunuz. Kent denizle barışıyor.
Eski Mersin evlerinden kalanlar restore ediliyor. Yıkılan evler resimlerden yararlanılarak aynen yapılıyor.Bu gün tamamen yıkılmış olan Azak Han tekrar aslına uygun şekilde inşa ediliyor.
Soli Antik kenti eski sınırlarına getiriliyor. Antik kent üzerine yapılan binalar yıkılıp, kent ortaya çıkarılıyor. Taşları sökülüp Jandarma Karakolu yapılan antik tiyatro tekrar eski taşları ile yapılıyor.
Akdeniz’in tek antik limanı Soli Limanı eski haline getiriliyor. 
2090 yılında zenginliklerinin, coğrafi konumunun, stratejik öneminin farkında olan Mersin’de işsiz kimse yok, refah seviyesi yüksek, Mersin Doğu Akdeniz’in yıldızı ve en zengin kenti ve Mersin bu konumunu geciktiren Başkanları da hatırlamadan geçemiyor.
Eski arşivlerimde bir Büyükşehir Belediye Başkan adayının gelecekte hayal ettiklerini buluyorum. 
Çok da uzak gelecek değil, 2014 yılı için olabilecekleri o tarihte basıldığı düşünülen bir gazete ile anlatıyor.
Gazetede yazılan 2014 yılında gerçekleşmiş olanlar, başlıklarla şöyle;
 
* Organize sera bölgesinde 30 bin kişiye iş, 3 kat verim
* Yıllık turist sayısı 15 kat artmış, Kazanlı turizm bölgesine gelen her iki turistten  biri kent merkezindeki Gurme Sokağı’nı ziyaret ediyor.
* Mersin İdman Yurdu UEFA’da Milan’ı ağırlıyor.
*Her 5 aileden biri Lojistik Merkez’den geçiniyor.
* Petrokimya Organize Sanayi Bölgesi’nden rekor ihracat.
* Sherk, Heidi ve Fare Ratatuy Mersin’e geliyor. Mersin Animasyon Filmler Festivali.
* Mersin kent merkezine turist yağıyor.
* 30 günde 170 etkinlik.
* Acil Destek Merkezi engellilerin iş bulma umudu oldu.
* Mersin’de mucizenin adı: Yatırımcı Belediye Şirketleri.
***
Geçtiğimiz hafta yazdığım yazımın bir bölümü ise şöyleydi:
***
AKDENİZ KIYISINDA BİR KENT DÜŞÜNÜN !
Limanı -  Serbest Bölgesi -  Demiryolu -  Otoyol Bağlantıları -  Organize Sanayi Bölgesi -  Şehir Hastanesi -  Modern spor tesisleri - 25 bin kişilik Stadyumu  Verimli Tarım Arazileri -  Akdeniz’in En Eski Antik Limanı -  Doğal Güzellikleri Sanayi Tesisleri Krater Gölleri -  Irmakları -  Zengin Bitki Örtüsü -  Kuş Cenneti Şelaleleri -  Meraları -  Geleneksel Hoşgörü Kültürü -  Zengin Tarihi Eserleri Opera ve Balesi -  Ormanları -  Klasik Türk Müziği Korosu -  Su Kaynakları  
Farklı Kültürleri -  Narenciye Bahçeleri - Yaylaları 
Ve daha sayamadığım birçok olumlu özelliği olan bir kent Mersin.
***
Aslında tüm bu özelliklere sahip Mersin’de  yukarıda hayal edilenlerin çok daha fazlası çok önceleri gerçekleşmiş olması gerekirdi.
Umarım bir gün kentimizdeki gelişemememin sebepleri anlaşılır.
HARUN ARSLAN