Hani hep derim ya! "Kafam' da yine delice sorular." Madem bir düzine bordo bereli 100 teröristi bitiriyor. Sormazlar mı? 95 doğumlu acemi yeni askere gitmiş çocuğun Dağlıca' da ne işi var?
evet öyle...
Parası olan bu ülkede yan gelip yatanlar askerlik yapmış sayılıyor . Yüce şehitlik mertebesi ise yaş baş demeden fakir fukaraya kalıyor. Tabi şaşmamak lazım burası TÜRKIYE !
Aslında askerlik konusunda atılacak cok basıt adımlarla çözüme gidilebilir, ama demek ki ülke yonetimlerine şehit te lazım... dediğimiz gibi... şaşmamak lazım burası TÜRKIYE !
Zaten iktidar kavgasında ki siyasetçilerin çözüm üretme gibi bir kaygıları da yok gibi görünüyor. Bütün stratejilerı tüm gücü elde tutabilmek üzerine kurulu.Zaten bu yolda ilerlerken de kartlarını korkusuzca gayet açık oynuyorlar. Ellerine bulaşan kanı saklar durumda değiller ve boyle bır kaygılarının da oldugu görünmüyor.
Millet olarak yaptığımız bır hata var... Biz sokaklar da ya da sosyal medyada düşüncelerimizi dile getırmek' ten ziyade diğer etnik köken de ki kardeşlerimızi düşman ediyoruz kendimize, zira ülkede iki otplumun da birbirine karışmamış bır aile dahi kaldığını düşünmüyorum. Sırf kürt kökenli vatandaşlarımıza benziyor diye linç edip, yöresel kıyafetleriyle dolaşanı peşmerge sanıp döve döve Atatürk büstü öptürüyoruz. Ekmek derdin de olan mevsimlik işçilerine saldırıp bölücülere istediklerini veriyoruz. İş yeri yağmalanan bir kürt vatandaşın yağmadan sonra işyerine astığı bir afişte, "Yüzyıllardır kardeş ve bir bütünüz ve bir bütün kalacağız." afişi aslında ne güzel bir cevap.
Öncelikle bu olaylar yaşanırken öfkeli söylemlerimiz de cümle içınde ki şu kürt kelımesini kaldırmamız gerekiyor... Çünkü sadece kürtler terimin' den dolayı şehit askerlerimizin ve polislerimizin yasını tutamayan onlarca insan tanıyorum.
Sokaklar da ki bu ayrımı körükleyenler yani provakatörler aslında bır kısım siyasilerin ve ellerinde ki medya organlarının ta kendileridir...
Tabi ki sesimizi duyurmalıyız... Yasımızı tutmalı bağırmalı çağırmalı içimizi ve öfkemizi dökmeliyiz. Kİmi neye karşı protesto ettığimizi bilmemiz gerekiyor.
Bizim barışımız ve kardeşliğimiz kürtlerle, sonsuz savaşımız ise, PKK terör örgütüyle kalsın...