Mersin de son aylarda her yerden başkanlar çıkmaya başladı.. Başkanlık kavramı ;çok geniş boyutlarda çevresine hizmet eden, çevresinin sorunlarına duyarlı , maddi ve manevi olarak topluma katkı sağlayanlara sunulmuş, kimisi seçimle , kimisi atamayla gelmiş isimlerden oluşur..

Mersin de ise hemen her alanda aynı amacı taşımalarına rağmen kendini başkan ilan edenlerin, yapmadıkları ancak önerdikleri herkesin bildiği fikirlerle kendilerini başkan olarak ilan edenlerle dolu..

Mersin de valiliğin , belediyelerin yaptığı çalışmalarda sadece kendilerini gösteren kartvizit başkanları her nedense Mersin’e ve İdmanyurdumuza  yatırıma gelince ortada görünmezler..

Mersin’de kentin ve toplumun dinamiklerine hiçbir katkı sağlamayanların sadece kendilerini başkan olarak ilan edip unvan peşinde koşmalarını da anlamak mümkün değil..

Mersin de aynı amaç ve hemen hemen aynı ad altında faaliyet gösteren kurumlar var , çakma olan kurumların kenti yönetenlere adeta akıl verme konumuna gelmelerini anlamak mümkün değil..

Mersin’in ekonomik ve kültürel alanda kalkınmasına maddi olarak hiçbir desteği olmayan ve kendilerine Türk-Arap ilişkilerini güçlendirdikleri şeklinde unvan sağlayanların yaptığı hiçbir yatırımı veya getirdikleri yatırımcıyı burada göremiyoruz.. Ancak bu sivil toplum kuruluş Araplarla yaşanan güzel günlerde her gün demeçler verirken şimdi yaşanan Arap Baharı sırasında ise ne hükümetin kararları ne de Türkiye’nin Arap siyaseti konusunda  hiçbir sözlerinin olmamasını anlamak mümkün değil..

Yine Mersin de bir çok isim altında çalışan , sanayici ve iş adamları Dernek ve oda genel kurullarında , bürokrat toplantılarında gördüğümüz bu yöneticileri Mersin’e sağladıkları yatırım ve proje destekleriyle de görmek istiyoruz..Mersin de hemen her alanda kendilerini başkan ve yönetici olarak ilan edenleri kabul edenlerin de  bu konuda daha duyarlı olarak çakma başkan ve yöneticilere pirim vermemeleri gerekir..

Mersin’in Mersin’i ve burada yaşayanları seven, Mersinin dinamikleri ile çalışarak Mersin’i yüceltecek sivil toplum kuruluşlarına büyük ihtiyacı var..Şimdi bu kartvizit başkanları iftar yemekleri ile gündeme kendilerini taşımanın derdindeler….