Mersin İdman Yurdunun süper lige çıkması, tüm Mersinlileri sevindirirken iş dünyasını da sevince boğdu. Mersin İdman Yurdumuzun süper lige çıkması şehrimize çok büyük
katkı olacağını düşünüyorum,
Mersinli esnaf ve işadamları çok mutlu çünkü önümüzdeki sezon süperlig takımları arasında 4 büyük takımların ilimize gelecek olmaları her Mersinli gibi biz gazetecileri sevindiriyor.
Fener Bahçe, Beşiktaş, Galatasaray,Trabzonspor gibi takımlar şehrimize geldiğinde her kesin yüzü gülecek gerek turizm
konusunda, gerek esnafımızın yüzünün güleceğini özellikle burada belirtmek istiyorum.
İnşallah yıllarca süper ligde mücadele eder, Emeği geçen başta kulüp Başkanı ve futbolcuları
canı gönülden tebrik ediyorum ve kendilerine çok teşekkür ederim. Bize bu mutluluğu yaşattıkları için gazeteci olarak elimizden geleni ter türlü desteği vereceğiz bundan kimsenin şüphesi olmasın.

Ayrıca Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı yaptığı açıklamada Mersin idman yurduna dün olduğu gibi bügünde takıma sonuna kadar destek vereceğini söylemesi tüm Mersinlileri çok mutlu ettiği gibi benide don derece çok mutlu etmiştir.

BAŞKAN TUNA TESİS İÇİN MERSİN İDMAN YURDUNA 60 DÖNÜM ARAZİ VERDİ

Toroslar Belediyesi sınırları içerisindeki yaklaşık 60 dönüm araziyi Mersin İdman
Yurdu’na tahsis etmek amacıyla konuyu Büyükşehir Belediye Meclisi’ne taşıdı,Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna’nın çabaları
olumlu sonuç verdi.

Toroslar Belediyesi’ne ait olan arsayı Mersin İdman Yurdu’na tahsis eden Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna’ya ve arazi tahsisine destek veren Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’a teşekkür etti. 
Mersin İdman Yurdu için atılan bu önemli adımda yerin son derece uygun olduğunu
söyleyen Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, çok uzun yıllar takıma hizmet
verebilecek bu alanın istenirse genişletilebileceğini de kaydetti. 

"Biz yeri veriyoruz ama işin bundan sonrası da çok önemli" diyen Başkan Tuna, "Burada bir an önce görkemli bir şekilde temeli atmak istiyoruz dedi.
Başkan Tuna Özellikle tesisleşme adına Büyükşehir Belediye Başkanı sayın Burhanettin Kocamaz 'ın çok büyük desteği oldu.
Bu projeye herkesin destek vermesi lazım” dedi. 

KAHRAMANLI BELEDİYE TARAFINDAN BİZE VERİLEN ARAZİ YÜKÜMÜZÜ HAFİFLETTİ.
Mersin İdman Yurdu’nun Süper lige çıkmasıyla şehrin kuzeyinde 60 dönüm arazi içine
kurulacak olan Mersin idman Yurdu tesislerinin önümüzdeki günlerde temelli atılacak.
Mersin İdman Yurdu Kulübü Başkanı Ali Kahramanlı, yaptığı açıklamada,” 60 dönüm üzerinde inşatı yapılacak olan spor tesisin Mersine yakışır bir şekilde yapılacak olmanın mutluluğu içindeyiz dedi.
Bu güne kadar Mersin idman yurdunun sporun tesisi olmamış bu şehrin ayıbıdır. 
Daha önce hep yerel yönetim tarafından engellendik Şimdi iyi bir belediye Başkanımız var göreve gelir gelmez tesisi sorununu halletti. 
Çok kısa bir süre içinde süper lig başlamadan temelini atacağız, ve Mersin İdman Yurduna yakışır bir tesis yapacağız, Kasımpaşa, Trabzon spor tesisleri çok güzel. Mersin bu konuda çok geç kaldı. 
Ne kadar erken başlarsak o kadar iyi olur. “ dedi.
Mersin İdman Yurdu Kulübü Başkanı Ali Kahramanlı, Teknik Direktör arayışımız sürüyor bir çok Hoca ile görüşmelerimiz var, ama şu ana kadar hiçbir hoca ile anlaşmış değiliz, Arayışlarımız sürüyor.
Yönetimde değişiklik yağacağını açıklayan Mersin İdman Yurdu Kulüp Başkanı Ali Kahramanlı, Önümüzdeki ay içinde olağan üstü kongreye gideceklerini söyledi, Kahramanlı “Yönetim içinde çok değerli arkadaşlarım var, Bu arkadaşların şampiyonluğumuzda çok katkıları olmuştur dedi.