• DOLAR 32,58 %0.29
  • EURO 35,00 %0.07
  • ALTIN 2.456,73 %0.84
  • BİST100 9.772 %0.57
  • BITCOIN 64.650 %0.68
  • ETHERIUM 3.150 %1.33
27°

Mersin Karakol Numaraları

Türkiye’nin adeta saklı cenneti olarak muhteşem doğası, eşsiz manzarası ve tarihi ile görülmeye değer bir şehir olan Mersin, bin bir çeşit güzelliği ile dikkat çekiyor. Doğu Akdeniz kıyısında önemli bir liman kenti olan Mersin, palmiye ağaçlarının gölgelediği yolları, şehir parkı, modern otelleri, yakınlardaki tarihi kalıntılar ve sayısız plajı ziyaret edenler için çeşitli fırsatlar sunuyor. Öte yandan Mersin, tarihte Tarsuslu Aziz Paul adıyla ve Mark Antuan'ın Alanya ile Mersin arasındaki araziyi Kleopatra'ya evlilik hediyesi olarak vermesiyle anılır.

Denizin En Güzel Hali Mersin’de

Mersin ili 36-37° kuzey enlemleri ile 33-35° doğu boylamları arasında yer almaktadır. Deniz sınırı kara sınırının yarısından daha fazla olan Mersin, muhteşem denizi ile en güzel Akdeniz akşamlarını yaşamanıza imkan sağlıyor. Toros Dağlarının ihtişamı, Akdeniz’in sıcaklığı ve Türkiye’nin en güzel kumsallarının eşsiz oluşuyla Mersin her dönemin ve her mevsimin şehri. Toros dağlarının denize doğru uzandığı merkez, Tarsus ve Silifke gibi alanlarda düz ve hafif eğimli alanlar gelişir. Ayrıca kuzeyde dağların arasında veya yüksek kısımlarında düz veya hafif eğimli kısımlar görebilirsiniz. Mersin’in her bir detayının yer aldığı sitemizde Mersin karakol numaraları da mevcuttur.

Mersin’de Nereler Gezilir?

Türkiye'nin en büyük serbest bölgesi olan Mersin Serbest Bölgesi 300’den fazla firmaya ev sahipliği yapıyor. Geniş iş alanları ve muhteşem doğası ile Mersin sadece il merkezi değil benzersiz ilçeleri ile de göz dolduran bir şehir. Mersin karakol numaraları, Mersin’in otelleri, ekonomisi, iş hayatı, okulları, Mersin’in turistik bölgeleri, Mersin tarımı ve daha fazlası için bizi takip edin.

Türkiye'nin en önemli iç turizm merkezidir. Uçsuz bucaksız beyaz kumsalları ve güneşim en sevimli hali Mersin, son yıllarda yapılan turizm anlaşmaları ve sahile yapılan yeni otelleriyle Türkiye'nin yeni turizm bölgesi olma yolunda hızla ilerliyor. Mersin, 321 km'lik sahil şeridi ile Türkiye'nin önemli bir sahil şehridir. Mersin kıyılarının yaklaşık 108 km'sini doğal beyaz kum plajları oluşturmaktadır. Son yıllarda önemli tarihi ve turistik yerleri ile turizmde adından söz ettirmeye başlamıştır.

Mersin Kültürü

Alahan Manastırı, Cennet ve Cehennem, Kızkalesi, Ayaş, Yumuktepe, Soli-pompeipolis, Eshab-ı Kehf Mağarası, Anemurium'un tarihi kalıntıları, Kleopatra Kapısı, Anamur muzu, Bozyazı’nın eşsiz sahili, Gülnar’ın yeşili, Mersin karakol numaraları, Mersin’in turizmi, tarihi ve her şeyini sitemizden takip edebilirsiniz.

Anamur, Kızkalesi, Susanoğlu ve Ayaş sahisi Mersin’in en önemli sahilleridir. Şehirde kültürel çalışmaların düzeyi son derece yoğundur. Mersin ilinde okuma yazma oranı %99'dur. Dördüncü Türk devlet opera ve balesi de Mersin'de bulunmaktadır. Mersin Devlet Opera ve Balesi Mersin Kültür Merkezi'nde sahne alıyor. Kent düzenli olarak Mersin Uluslararası Mersin Müzik Festivali, Mersin Türk Sanat Müziği Festivali ve Mersin Uluslararası Nevit Kodallı Çoksesli Korolar Festivali gibi etkinlikler düzenlemektedir. Mersin’in kültüründen tarihine, ekonomisinden günlük yaşamına, hastaneleri, otelleri, Mersin karakol numaraları ve daha Mersin adına merak ettiğiniz her şey sitemizde.

Formun Üstü

Formun Altı