Bölge Müdürü Abit Baca; 2015 yılı yangın sezonunda yürütülen faaliyetler, gerçekleştirilen yatırımlar, ormanların bakımı, ağaçlandırma çalışmaları, odun dışı ürün ve hizmetler ile 2016 yılında gerçekleştirilmesi planlanan projeler hakkında Vali Çakacak’a bilgi verdi.

    Baca; kentin iklim yapısı nedeniyle özellikle yaz aylarında doğal sebeplerden kaynaklanan yangınların meydana gelebildiğini; bu yangınlara en kısa sürede müdahale edebilmek için kurumun kalifiye personele, güçlü teçhizata ve donanım altyapısına sahip olduğunu ve bu sayede bugün, yangınlara ortalama 16 dakika içerisinde müdahale edilebildiğini belirtti.

     “Ormanlarımız bizim ciğerlerimiz, milli servetimiz, en büyük zenginliğimiz ve yaşam alanlarımızdır. Bu zenginliğimizi kaybetmememiz için de ormanlarımıza gereken özeni ve hassasiyeti göstermek zorundayız. Özellikle İlimizde, yaz aylarında iklime bağlı olarak yangın riski artmaktadır. Bu nedenle vatandaşlarımızdan, aşırı sıcakların ve rüzgârın fazla olduğu bugünlerde, her zamankinden daha duyarlı olmalarını bekliyoruz” ifadelerini kullanan Vali Çakacak, Vali Yardımcısı Süleyman Deniz’in de hazır bulunduğu ziyarette, başta Bölge Müdürü Abit Baca olmak üzere orman teşkilatı çalışanlarına ve katkıda bulunan kurumlara azimli ve özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ederek ziyaretini tamamladı.