Milliyetçi Hareket Partisi Milletvekili sıralamasında Mersin’de ki iki milletvekilini en az ikiye katlamanın peşinde olduğunu biliyorduk.
  MHP genel merkezinin bu doğrultuda 250 bine yakın oy potansiyeli olan Tarsus’u es geçmeyerek ilk beş sıraya iki aday koydu.
   Aslında ilk beşte üç Tarsuslu aday var diyebiliriz, çünkü üçüncü sırada ki Üniversite de tıp doktoru olan Ali Öz’ün da Tarsus’a yakın olduğu ve burada da bir çok konuda bilgili olduğunu şahsen ben biliyorum..
   MHP genel merkezinin en büyük şansı tabiî ki de Burhanettin Kocamaz.
   Tarsus’ta dört dönem belediye başkanlığını başarıyla yapan ve 2014 yerel seçimlerinde olmaz denilen Büyükşehir belediyesini kazanması Burhanettin Kocamaz’ın bölgede ki gücünü kanıtlamasına neden oldu.
   Milliyetçi Hareket Partisi Burhanettin Kocamaz’ın da fikrini alması sonucunda böyle güzel bir liste yapması, bence Mersin’de oy patlaması yaşanmasına sebep olacaktır.
   MHP’nin ilk sırasında bulunan genel başkan yardımcısı Oktay Öztürk’ün teşkilatta çok sevilmesi ve buradan aday gösterilmesi, Mersin için şans olarak görülmesi gerekiyor… 
   İkinci sırada gösterilen BAKİ ŞİMŞEK’i ise anlatmaya bence gerek bile yok.. Tertemiz bir siyasetçi olan Baki Şimşek’i MHP dışında ki tüm partililerin sevmesi ve hakkında güzel sözler söylemesi her şeyi özetliyor..
   Mersin kazan biz kepçe diyerek sıkmadık el bırakmayan Baki Şimşek geçen sene belediye başkan aday adayı olduğu dönemde kazandığı güveni, saygıyı şimdi vekil olarak taçlandırdı diyebiliriz…
   
    Beşinci sırada yer alan Tolga Arslan ise bence sıralamada ki yerini sevdi.
    Genel merkezin Tolga Arslan’a “sana beşinci sırayı veriyoruz, sen çalışacaksın ve beşinci sıradan vekil olarak meclise gireceksin” denildi. 
    Sen çalışarak bu vekilliği alacaksın mesajı olarak görünen bu sıralama Tolga Arslan’ı bence sevindirdi.
    Ülkü ocaklarına “çok çalışın” mesajı olarak beşinci sıradan gösterilen Tolga Arslan Tarsus’ta ki ocak gibi tüm Mersin’deki ocakların da Tolga Arslan için ayrıca çok çalışacaklarını ve reislerini meclise göndereceklerine ben şahsen inanıyorum…
   
CHP TARSUS’TA
DÜKKAN KAPATTI
Cumhuriyet Halk Partisi Mersin Milletvekili aday sıralamasında 250 bine yakın oyu alan Tarsus’u hiçe sayarak bu bölgeden aday koymadı…
   Ben bir Tarsuslu olarak bunu bir ihanet olarak algılıyorum…
   “CHP THE END” başlıklı bir yazı yazmıştım bundan dört ay önce falan… İl başkanı Faruk Akar’ın yönetimden düşmesinden sonra yazdığım bu yazı için bir çok partili bana tepki göstermiş ve CHP nasıl biter demişlerdi ..
   Şimdi bu partililere tekrar şunları söylemek istiyorum… 
   Sen Tarsuslu hiçbir aday adayını aday olarak göstermezsen, partililerle dalga geçer gibi hiçbir kadın adayını seçilebilecek yere koymazsan, bu insanlarda aptal değil ya sana tabiî ki oy vermezler…
   CHP Genel Merkezi bir çok yenilik yapmış ve demokrasi adına genel başkanın bile ön seçime girmesi ayakta alkışlanmıştır. Lakin Mersin adayı sıralamasını yapan da aynı genel merkez olduğu için bu sefer büyük tepki görmeleri çok normal…
   Mersin’de konuştuğum, görüştüğüm bir çok CHP seçmeni partiye tepkili ve aday sıralamasından memnun değil..
   Kontenjan adayının Mersin’de 20 yıldır ikamet etmemesi, mevcut vekillerden 3 tanesinin sıralamaya konmaması partililerin en çok şikayet ettiği konulardı..
   Mersin merkezi Hüseyin Çamak ve Fikri Sağlar’la kapattın diyelim.. (Fikri Sağlar’ın da Mersin’de ikamet etmediğinin notunu düşelim..) Tarsus gibi büyük bir ilçeyi Mersin Büyükşehir Belediyesini kazanmasında büyük rol oynayan Tarsus’u nasıl hiçe sayıp da buradan bir aday göstermezsin hala anlamış değilim..
  Sen 2019 yılında yapılacak belediye seçimlerini de şimdiden kaybettin…
  Genel Merkez bu aday sıralamasıyla Mersin’de büyük  bir yara alacaktır… Ben tarafsız, objektik bir bakış olarak bunu buradan belirtiyorum..
   
    AK PARTİ’NİN LİSTESİ ŞAŞKINLIKLA KARŞILANDI
    Bence AK Parti Mersin’de farklı bir strateji uyguladı. AK Parti seçimlere her zaman güçlü ve iddialı adaylarla seçime girerdi..
    Bu sefer ki seçimde genel merkezden kimseyi Mersin’de aday göstermeyen AK Parti, tabandan gelen adaylara ise siz nasılsa bizimsiniz diyerek farklı aday çalışması yaptı kanaatindeyim.
   Yüksek Lisans ve Akademisyenlerle dolu bir liste yapan AK Parti Mersin’de tabandakilerle ve adaylarıyla beraber bir çalışma yapıp AK Parti’nin oyunu yükseltmeye çalışacaktır.
   Tarsuslu bir tane aday sıralamaya koyan AK Parti beşinci sıraya İbrahim Gül’ü koyarak ahde vefa örneği gösterdi..
   İbrahim Gül’ün İl Genel Meclis Üyeliği yaptığı dönemde Tarsus ve Mersin’de bir çok partilinin sorunlarına çözüm araması, köylüler tarafından sevilmesi İbrahim Gül’ün adaylığının stratejik bir adaylık olduğunu gösteriyor.
   
   HDP AK PARTİ’DEN OY KAPAR!
  
    Halkların Demokratik Partisi Mersin’de birinci sıraya AK Parti’nin kurucularından Dengir Mir Mehmet Fırat’ı birinci sıraya koyarak güzel bir hamle yaptı..
   Bu seçimlere parti olarak ilk defa girecek olan HDP genel merkezin barajı geçme hedefi doğrultusunda Mersin’deki listesi bence olumlu..