MTSO Başkanı’nın basın toplantısını hem canlı yayından izledim hem de basın metnini dikkatle okudum. Beni gerçekten çok şaşırttı.

MTSO Başkanı tanıdığım kadarıyla son derece beyefendi, kibar, kendini eleştirenlere bile saygılı, kavgacı özelliği olmayan bir kişi.

Yani öfke kontrolü olmayan, söylediği sözlerden sonradan pişmanlık duyan yardımcısı Platform Başkanı’ndan çok farklı.

Fakat basın metnindeki kullandığı kelimelere bakınca kendisinde alışık olmadığımız çok büyük bir öfke hissediliyor.

 

Kullandığı kelimeleri alt alta yazınca;

Menfaat çetesi – müfteriler – tetikçilik – ahlak tanımayan – profesyonel etik tanımayan – saldırganlaştılar – seviyesiz leştiler – küçülen – alçaklaşan – basit kişilikler – iğrenç düşünceler – yalan – iftira – aklını yitirmiş – basit ve alçak karalama – eziklik – çaresizlik – üç beş kuruş için veya egoları için tetikçilik yapan – alçakça yalanlar – iftira atan – çamur atan – bölücüler – huzur bozucular – düşmanlık yaratanlar…

Gerçekten inanması güç.

 

Sayın Başkan’dan bugüne kadar duymaya hiç alışık olmadığımız sözler.

Sonunda da “Kervan Yürüyecek” sözüyle bitiriyor. Aslında bu çok tehlikeli bir söz. Bundan önce bu sözcüğü daha açık bir şekilde kullanan Platform Başkanı, neredeyse tüm görevlerinden el çektirildi.

 

Yazımın daha sonraki bölümlerinde bu büyük öfkenin ve biraz da telaşın sebeplerini açıklamaya çalışacağım.

 

Şimdi gelelim MESİAD Başkanı Mehmet Deniz’in sözlerine. Mehmet Deniz “Mersin’de yapılacak tüm projelerin önünde ki engel MTSO dur” diyor. Bu, Mersin’e ciddi katkılar vermiş, bir çok STK da görev alan, Milli Bayram Törenlerinde ve kentte yararlı tüm etkinliklerde gördüğümüz başarılı, ülke ve kent sevdalısı hiçbir maddi ve mevki beklentisi olmayan bir işadamının sözleri .

Bu görüşe katılmamak elde değil. MTSO’ nun bazı yöneticileri, MTSO yurtdışı gezilerine katılanlar, MTSO nun sürekli verdiği davet ve yemeklerde bulunanlar dışında Mersin halkının bir çoğu da bu görüştedir.

MTSO önce bu iddialara karşı son 10 yıldır Mersin yararına neler yaptığını anlatmalıydı. Bence çok anlatacak bir şey bulamayacaklar.

 

devam edecek

 

HARUN ARSLAN