Bilirsiniz, mucizeler gerçekte olabilen şeylerdir. Hayatta bir çocuğun hayalleri, yaşamda da sağlanabilir imkanlardır. Çocuklar ailelerin canlarıdır. İlk doğan bebek, yeni doğduğu için anne ve babalar onun her dediklerini yaparlar. Bunun sebebi çocukları yeni doğmuş ve büyüme sürecinden geçiyorlardır. Her doğan çocuğun aklında bir mucize vardır. Bunları gerçekleştirmek isterler, hatta aileleri de çocukları üzülmesinler diye her istediklerini yapmaya çalışsalar da istedikleri şeyler bir hayal ürünü olunca mucizeye bağlı kalırlar. Bundan hayat Mucize-i Yaşam.

Artık çocuğunuz büyümüştür ve okula gidecektir, bir öğrencidir o. Okulu da değişik bulur. Çünkü daha önceden böyle bir okula gitmemiştir. Belki çizgi filmler izlemekten okulu saray olarak da görebiliyordur. Kesinlikle okuldan ödü kopar. İnsanlar onu yadırgıyor. Ben, ben değilmişim gibi davranıyor, beni değişik bir gözle görüyorlar. Belki de çocuğunuz hastadır ve bir çok hastalık geçirmiştir. Bu bir neden olabilir mi?

İçinde birçok gizemler barındırıyor da olabilir. Neden olmasın. Bu yüzden okula gitmese iyi olur demeyeceğim. Tabi Einstein'da okula gitmemiştir. Çünkü o da bilimsel şeyler barındırıyordu ve anlatılanlara göre derslerde sıkılıyordu. Çünkü dersleri bilmesinden dolayıydı sıkıntısı. 

Okula gitmemesi de hiçbir şeyi değiştirmiyor demeyin. Çünkü aileniz sizlere evde eğitim verebilir. Hani o boyalı kitaplar varya işte o kitaplar da çizim ve boyama yapabilirsiniz. Tabi diğer çocuklar gibi olsaydım belki de okula da gidebilirdim. Kendine şöyle demelisin ben güveniyorum ve kimsenin dediklerine karşı cevaplar vermeyip, derslerime odaklanacağım. Senin de muhakkak sana göre arkadaşların okulda olacaktır. Okul da ve okul çıkışı birlikte takılacaksınız. 

"Zaman herşeyin ilacıdır." Zaman geçtikçe okulunu okuyup, derslerini çalışıp herkese kendini ispatlayacaksın. Seni istemeyen arkadaşların bile çalışkan olduğunu görünce seni kıskanacaklar. Sana daha çok bağlanacaklar ama sen şunu diyeceksin. "Sizler beni ilk başta dışlamayacaktınız." Ben sizleri affediyorum ama sizler beni gönülden sevmeyecekseniz hiç yanıma gelmeyin daha iyi. Bir şeyleri kendinden elde etmek için fırsat kollamak hiç de doğru değil.
 
Yeter ki insanlar da iş yapma arzusu olsun. O zaman okul da okur, derste çalışır. Samimi bir takdir ve özlem olsa hangimiz dostluğu reddederiz?

Bence hepimiz böyle dostluklar arıyoruzdur. Mesela bir mucize olsa yaşam, o zaman her istediğimizi elde etmek belki kolay olabilir. Çocukların gelecekteki hayalleri, olmasını istedikleri gibi. Tabi sen eğer dersen ben emek harcamadan bir şeyler elde edeyim o olmaz işte. Mucizevi bir şey olsa da işin ucunda muhakkak çalışma arzusu olacaktır.

Yaşam koşulları boyunca eğitsel amaçlı her çocuğun, anne babadan terbiye, düzen, saygı alması açısından önemli bir nokta da sevgi, mutluluk ve huzurdur. Huzur olmazsa söylediklerimin hiçbirisi olmaz.  Bu bir motivasyon yazısı da diyebilirsiniz. Hiçbir zaman kendinizi kötülemeyiniz. Biliyorum ki siz herkesten daha iyi olacaksınız.

ÖĞRENCİ
Sen hayata bakış açısısın,
Sen ustandan ders alansın
Sen hayata yetişemezken beni eğitensin
Gerçekleri tümüyle gösterensin
Bana beni anlatan, hayata bağlayan
Fazlasıyla boşlukta kalırken
Beni kurtaransın, sen Öğretmensin
Sen Öğrencisin