Orta Avrupa'nın en önemli ve en zengin şehirlerinden biri olarak Prag, gerek birçok tarihi yapısı ile gerekse yapılacak turistik aktiviteleri ile milyonlarca turisti her sene misafir etmekte. Ülkemizden çok kolay ve ucuz bir şekilde gidilebilecek şehirler arasında olan Prag gezilecek yerler bakımından da oldukça zengin. Mistik havası, köprüleri, nehirleri ve şüphesiz Prag Kalesi ile, birçok turistik yeri görebilirsiniz.



Prag'da Görülecek 7 Yer

1.Prag Kalesi :
 Kale içerisinde Aziz Vitus Katedrali, Kraliyet Sarayı ve Altın yol gibi turistik yerleri görebileceğiniz bu tarihi yapı, Prag'da en önemli ve en eski yapılardan biri olarak biliniyor. Kaleyi kendiniz gezebileceğiniz gibi, birçok tur firması ile de gezilebilecek yerlerden. Kaleyi gezmek için tur firmalarını, şehir merkezinde rahatlıkla bulabilirsiniz.

2.Eski Kent Meydanı : Old Town Square olarak bilinen bu meydan, Prag'da en işlek ve en kalabalık meydanlardan biridir. Gerek sokak sanatçıları ve tarihi binaları ile, gerekse kilise ve muhteşem restoranları ile, Prag gezilecek yerler listenize eklemeniz gereken oldukça turistik yapılardan biridir. Meydanda mutlaka görülmesi gereken yerler ise, Tyn Kilisesi, Astronomik Saat ve Kinsky Sarayı'dır.

3.Karl Köprüsü : 1357 yılında inşa edildiği tahmin edilen köprü, Prag'ın en önemli ve en yoğun insan trafiğine sahip yerlerinden biridir.  516 metre uzunluğunda olan köprü üzerinde 30'a yakın heykel görebilmenizde köprünün en önemli özelliklerinden. Ayrıca, Prag'ta en iyi nehir manzarasına sahip yer neresi diyecek olursanız, şüphesiz Karl Köprüsü, derim.

4.Petrin Tepesi : Deniz seviyesinden 300 metre yükseklikte bulunan bu yer, Prag'da en iyi manzaralara sahip yerlerden biri olarak biliniyor. Üzüm bağları ile de ünlü olan Petrin Tepesi, Prag gezisinde kaçırılmaması gereken yerlerden biridir.

5.Dans Eden Ev : Farklı bir ismi ve farklı bir mimarisi olan bu bina, Prag'da ilk görmeniz gereken yerlerden diyebilirim. Turistik yer olarak bilinmese de, Prag'a gidipte burada fotoğraf çektirmeyen turist yok denecek kadar azdır. Gerek hikayesi ile gerekse farklı kıvrımlı yapısı ile, kaçırmamanızı tavsiye edebileceğim yerlerdendir.

6.Wenceslas Meydanı : Prag'da bulunan bir diğer önemli meydan, şüphesiz Wenceslas Meydanı'dır. Eğer, Prag gece hayatı için plan yapıyor ve nereye gideceğinizi bilmiyorsanız, bu meydana gelerek birçok turist ile buluşabilir. Pub Crawl (Bar Bar gezmelere)'a katılabilirsiniz. Daha sonra gece kulübüne geçiş yapılan bu geziler çok daha eğlenceli ve ucuz oluyor diyebilirim.

7.Aziz Vitus Katedrali :   Prag'ın en önemli dini yapılarından biri olan Aziz Vitus Katedrali, Prag'da mutlaka görülmesi gereken turistik yapılardan biri olarak bilinir. Gerek farklı mimarisi ve tarihi gerekse içerisinde bulunan asırlık eserleri ile görülmeye değer yerlerden. Prag Kalesi çevresinde bulunan bu yapıya ulaşım oldukça kolaydır.

Sonuç olarak, Prag gezilecek ve görülecek yerlerin en başlıcaları bunlardan ibaret diyebilirim. Tabi, daha birçok tarihi ve turistik yeri de bu şehirde bulmak mümkün.