Değerli  Kardeşlerim ;

 

Yine çok ilginç bir konu ile karşınızdayız..

 

Konya’yı ve tüm Konyalıları ilgilendiren bir meseleyi  toplumun gözleri önüne sermek istiyorum..

 

İnsanlar kendilerine artık bir çeki düzen vermelidirler.. Rant ve rantın kaynakları  bu ülkede artık bitsin,tükensin, kullanılmasın. Vatandaşlarımız bu kirli rant oyunlarına artık alet edilmesinler istiyoruz..

 

Ama ne çare ! Kimi kime şikayet edeceğiz ? Türkiye’nin her bir köşesi  O pis ellerin sömürgesi altına girmiş..

 

Biliyorsunuz’ki ; Rantın Anası, Babası, kuzusu yoktur ve maalesef bu rantın bir cezasıda yoktur. Rantın her hangi bir parasal değeride yoktur. Haramın biri de birdir – bini de birdir.

 

Yani Trilyonları götürenlerde rantçıdır ve sadece 5 TL’yi zimmetine geçirenlerde rantçı ve ayrıca büyük bir haramzadedir..

 

Değerli KONYALI Kardeşlerim, Özellikle sizlere sesleniyorum ; Bir KONYALI olarak, gerektiği yerde birbirimizi koruyup kolluyoruz ve bu koruduklarımız arasında KONYA’DA faaliyet gösteren büyük şirket ve firmalarımızda var..

 

 Bunlara sahip çıktık ve hala çıkıyoruz, destekliyoruz.  Ama İnsanı insan sıfatına koymayıp  sırf iş yapmak suretiyle müşteri değil yolunacak bir tavuk gözüyle bakan ve para kazanma hırs aleti olarak değerlendiren firmaların olduğunuda unutmamalısınız.. Bu durumlar  aslında bizleri feci bir şekilde yaralamaktadır..

 

İşte bunlardan bir tanesinin  ismini zaten yukarıda zikrettik..

 Senelerin devi, adeta Konya ile özdeşleşmiş ve şimdilerde maalesef eski çizgisinden çok çok uzaklaşmış olan ÖZKAYMAK otobüs firmasını eleştireceğiz.. Bütün şehirleri ve tüm yolcuları ilgilendiren bir konudur..

 

ÖZKAYMAK TURİZM  Şirketi galiba bu günlerde 5 TL’ye muhtaç gibi görünüyor.. 

 

5 TL fazla para kazanabilme hırsı ile hareket ediliyor. Müşterisini küstürüyor ve hem de saygısızlık üstüne saygısızlıklar yapılıyor.. Eski disiplinlerinden bir hayli uzaktalar. Onların adına üzülüyor ve  utanç duyuyorum..

 

Yıllardır KONYALI hemşehrilerimiz tarafından bu firmanın ayakta kalabilmesi büyük destekler verilmiştir.. KONYA insanı nın sırtından servetine servet katmışlardır. Ve şimdilerde bu firma 5 TL’nin hesabını yapmakla meşguldür.

 

Fiyat tarifelerinde herhangi bir standart yapıları yok. Alabildiğine, tutturabildiğine ve şahıslara göre hareket ediliyor.. Böyle bir uygulama başlatılmış olmalı ki , hem Konyalı vatandaşlarımızdan ve hemde diğer müşterilerinden fazla para alma cüretinde bulunuyorlar.. Bu devleti bu milleti başı boş zannettiler. Bu konular gündeme gelmez diye rehavete kapıldılar. ÖZKAYMAK TURİZM (Otobüs Şirketini ) bu tavırlarından dolayı kınıyorum..

 

Şimdi bakınız, Küçük bir örnek ;

 

Lüks EREĞLİ Otobüs Firmasında Ücret : Tarsus – EREĞLİ 30 TL…

 

Özkaymak Turizm  Otobüs Firmasında Ücret : Tarsus- EREĞLİ 30 TL deniliyor..

Ama gece yarısından sonra , Ki galiba o gün yazıhanede oturanların cebinde sigara parası yoktu ki gelen müşteriden  TARSUS – EREĞLİ hattına 35 TL para alıyorlardı. Benden aldılar. Bu soyguncular ÖZKAYMAĞIN gece tarifelerimiydi bilemiyoruz.....

 

Tarih..14 Temmuz 2014 ve TARSUS otogarı  ; ÖZKAYMAK yazıhanesi tarafından bana kesilen biletin fiyatı ve benden alınan net para 35 TL'dir..

 

Bu demektir ki ‘’Gece tarifesinde kimler neyi tutturuyorsa onu almaktalar’’.. Çok yazık..!

 

Özkaymak Otobüs işletmeciliğinin ve ekibinin neden zengin olduğunu şimdi daha iyi anlayabiliyoruz.

 Yollarda binlerce müşteri var ve her birinden böyle 5’er TL fazla para alındığını düşünürsek bu onlar için dünyanın servetine tekabül  eder..

Bu nedir, bundan neyi anlayabiliriz? Resmen Vatandaşı sömürmek ve sırtına binmektir, Haksız kazanç elde etmektir. Bu firmaları denetleyenlerde yok veya varsa bile bu onların adil bir denetim yapmadığını gösterir, müsamaha gösterildiğini belirtir..

 

Değerli KONYALI Hemşehrilerim ve ÖZKAYMAK Turizmin yolcuları ;Lütfen bundan sonra bu şirketten bilet alırken 5 TL daha fazla para verelim çünkü bunların bu paralara ihtiyaçları olmalı ki hile ile vatandaştan para alınmasın istiyoruz. Gönül rızası ile biz verelim..Doymak nedir bilmeyen mideleri ne yapsak doyuramayız.. Yuhhh sadece yazıklar olsun !

 

Bu sadece çok küçük bir örnekti. Bu 5 TL gammazlığının örneği olan o hain bilet hala bende saklıdır. Gerektiğinde ilgili yerlere ibraz edebilirim....

 

Demek ki bu tür firmaların detaylarına girecek olursak herhalde bizleri hayrete düşürecek çok vahim rant verilerinede rastlayabiliriz.. 

 

Şimdilik bu araştırma ve soruşturma izinlerini devlete bırakalım..Bakalım onlar bu örneklerden sonra nasıl bir yol çizecekler merak ediyorum. Sadece izleyip takip edeceğiz..Bakalım bu konu ile ilgili birimler, üzerine düşen bu görevi nasıl yerine getirecekler ? Bekleyip göreceğiz..

 

Oysaki bu firmaya yıllardır sahip çıkıyorduk ve ''bizden biriydi'' diyorduk.Başta KONYALILAR olarak her zaman destekliyorduk.

Ama bize yapılan yani müşterisine karşı yapılmış olan bu şımarıklığı ve bu açlık yaftalamasını  ALLA'TAN erken keşfetmiş olduk. En azından bundan sonra bu ÖZKAYMAK denilen  firmadan biletimizi alırken bir 5 defa daha düşünürüz diyebiliyorum..

 

 Vatandaşa ve yolcularına karşı yapılan bu saygısız ve hazımsız davranışlar, onların ne kadar aciz olduğunu da ortaya koymuştur...

 

Bakınız;  Ben size edindiğim farklı bir izlenimi aktarmak istiyorum..

 

Bana göre KONYA havalisinde en saygın firma LÜKS EREĞLİ’DİR.

 

Neden diyeceksiniz?  Öncelikle şoför arkadaşların iyi niyetli olması, araç telefonlarına veya şahsi teline her zaman rahatlıkla ulaşılmasıdır. Bu arkadaşlar samimi olarak telefonlara cevap veriyor ve müşteri mağduriyet-taleplerine göre, imkanlar doğrultusunda mutlaka yardımcı olabilmekteler.. Bu onların saygınlığının işaretidir..

 

Öyle başka firmalar gibi 3 – 5 TL’ye tenezzül etmenin ne anlama geldiğini sanırım tüm okuyucularımız çok iyi anlayabilmektedir..

 

Saygı ve sevgilerimle. Mehti SARAÇ

 

[email protected]