• DOLAR 32,58 %0.28
  • EURO 35,05 %0.20
  • ALTIN 2.459,07 %0.94
  • BİST100 9.813 %0.99
  • BITCOIN 64.230 %0.3
  • ETHERIUM 3.128 %-0.04
27°

Silifke

Silifke, Mersin’in önemli geçiş yolları üzerinde bulunan ilçelerinin başında gelir. Silifke gerek tarihi gerekse de doğal güzellikleri ile ayrı bir öneme sahiptir. Mersin Merkez’e yaklaşık seksen beş kilometre uzaklıkta olan ilçe, doğuda Erdemli, batıda Gülnar ile komşudur. Toros Dağları ile Akdeniz arasında olması, İç Anadolu Bölgesi’ne bağlantı yolu ile yöreye canlılık kazandırmıştır. Silifke denildiği zaman akla ilk gelen türkülerde de adı geçen yoğurdudur.

 Sıkma, Fellah Köftesi, Arabaşı gibi yöresel lezzetleri ile de önemli lezzet duraklarının başında gelir. Doğal göl oluşumu ile Mersin’in en özel ilçelerinden biridir. Akdeniz ikliminin görüldüğü Silifke’de yazlar sıcak geçmekle birlikte, kışlar ılıman ve yağışlıdır. Yörenin dağlık alanları ovalarından fazladır. Yaklaşık %89’u dağlık olan yörede, %11 lik bir alan ovalıktır.

Silifke’de Ne Yapılır?

Silifke, tarihi için de gezilmesi tavsiye edilen yerlerdendir. Varsak diye anılan bir Oğuz Birliği olan Türkmen grubun Silifke tarihinde önemli bir yeri bulunur. Bizanslılar ve ardından Selçukluların hakimiyet kurduğu Silifke, 1471 yılında Osmanlı idaresine katılmıştır. Silifke için en güzel gezi tarihleri, bahar ayları ve yazın ilk dönemleridir. 20 Mayıs ile 26 Mayıs arasında düzenlenen Müzik ve Folklor Festivali, yöreye ayrı bir canlılık katar

Ayrıca, bazı tarihi yerleri ile de Mersin’e gelenlerin mutlaka uğramadan geçmemesi gereken yerlerdendir. Roma Tapınağı, Silifke Kalesi, Aya Tekla Kilisesi, Mozaikli Alan, Korkusuz Kral Anıtmezarı ilk akla gelen yerlerdir. Silifke’de denize girmek isteyenler için de çok güzel mavi bayraklı plajlar yer alır. Bunların arasında, Susanoğlu, Akçakıl Plajı, Boğsak Koyu Plajı ilk akla gelenlerdir.

Mersin’in İncisi Silifke

Silifke, Dünya harikası önemli oluşumları ile öne çıkan ilçelerdendir. Cennet Cehennem Mağaraları bunların başında gelir. Yeraltı su kaynaklarının oluşturduğu bu çukurlar, yerin altında olup, birbirine zıt görünüme sahiptir. Cennet ile Cehennem çukurları arasında yaklaşık iki yüz metre mesafe bulunmasına rağmen, Cennet çukuru adeta bir cenneti andırır.

Cennet Çukuru’ na 452 basamakla inilir. Burada eski bir kilise de yer alır. Bu kiliseye varış ise 300 basamakla söz konusudur. Cehennem çukurunda taşlık bir alan söz konusu iken, cehennem çukuru ise son derece yeşildir. Silifke kanyonları ve trekking alanları ile de tercih edilir. Şeytan Deresi Kanyonu bunların başında gelir.

Silifke’de Ekonomik Faaliyetler

Silifke ekonomisi tarım ve turizm üzerine kuruludur. Yetişen ürünler arasında narenciye önemli bir yere sahiptir. Bu ürünlerin kurutulmuş ve konserve yapılmış şekilleri de iç pazarda tüketilir. Akdeniz mutfağının en güzel lezzetlerini burada bulmak söz konusudur. Plajları ve ılık denizi ile deniz turizmi için de tercih edilmesini sağlar. Göç yolları üzerinde olması, yöreye eskiden beri ekonomik bir canlılık katmıştır. Mersin’e gelenlerin Silifke’ye mutlaka gelmesi, tarihi ve tabii güzelliklerini görmesi tavsiye edilir.

Formun Üstü

Formun Altı