Mersin’de birkaç gündür yaşanan birtakım hareketlilik dikkatimi çekmişti. Yollar asfaltlanıyor, yıllardır ellenmeyen orta refüjlerde çiçeklendirme, temizleme çalışmaları yapılıyor. Mesela limanın önünde kaldırım varmış; üzerinde çıkan otlar temizlenince ortaya çıktı.

 

Belediye de hummalı bir çalışma,süpürgelerle yolları köşe bucak temizlemeler,asfaltlamalar.Fakat çok hızlı asfalt dökülüyor,asfaltı döküyor ve gidiyorlar bekleyecek zamanları yok,henüz asfalt kurumadan araçlar üzerinden geçmeye devam ediyor.Amann yeni yapıldığı belli olmasın!!

 

Artık tamamdır dedim, Başkanlar Mersin in kıymetini anladı ve güzelim Mersin e yakışır yollar, kaldırımlar, refüjler olsun dediler diye düşünürken; anlaşıldı ki bu çalışmalar meğersem Mersin Limanı na yanaşacak Japon dostların geleceği gemi ile alakalıymış, yani Japonlara göz boyama;

 

Siz, yıllarca size oy veren değerli Mersin halkı için bu kadar çaba sarfetmeyip, 2 günlüğüne şehrimize gelen Japonlar için yapabiliyorsunuz. Buna kimsenin itirazı yok hoş gelmişler şeref vermişler, tabikide yapalım rezil olmayalım adamlara, ancak bu itina ve özenin birazının, size oy veren, göreve layık gören Mersin halkı içinde gösterilmesi gerekmez mi? Çünkü Bize de en az Japonlar kadar ayıp oluyor, bu halkta çamuru, çukuru, pisliği hak etmiyor.

 

Artık Japonlara olan sevgim ve saygım biraz daha arttı,çünkü göstermelikte olsa kısa süreli de olsa Mersin in güzelleşmesinden mutlu oldum.Umarım Japonlar buradan gitmezler veya daha sık gelirler.Hani Japonlar bir icat yaptığında ; VAY BE YAPMIŞ ADAMALAR deriz ya ,Son günlerde yaşanan çalışmalara bakın yine aynısını dersiniz HELAL OLSUN BE YAPTIRMIŞ JAPON…….

 

Sağlıcakla kalın,

Sabri AKBIYIK

EYLÜL/2010