Türkiye'de Adalet sistemi bir çok toplumsal sorunu anında bitirecek bir ütopya haline gelmiş olduğunu kim düşünmüyor artık?  
Masumlar içeri'de kalmamalıdır!
Ceza yargılaması, “gerçeği bulma yeterliliği” üzerine oluşturulan, ithamın doğru olup olmadığını irdeleyen, çağın en duyarlı teknikleri ile kanıtları test eden ve sanıkların adil yargılanma hakkını ilke edinmiş bir sistem olmalıdır. Evrensel hukuk kurallarına göre, bir kişinin masum olduğunun kanıtlanmasına gerek yoktur; kişinin suçluluğunun kanıtlanamamış olması yeterlidir. 


Herkes tarafından bilinir ki ,Adalet iki önemli ilkeye dayanır. Yasalar karşısında herkes eşittir ve siyasal iktidar karşısında yargıçlar bağımsızdır. Kalıtsal ayrıcalık, devlet dini, mutlak monarşi ve kralların ilahi haklarına karşı çıkmak bir yana “Padişahım çok yaşa” sloganları yükselen, ülkemiz de Adalet, hala mahkeme duvarlarında Mülkün Temeli...
   "Bir kişinin suçluluğu hükmen sabit oluncaya kadar kimse suçlu sayılamaz," Hadi canım bırakın bu süslü lafları, günümüz de masum insanları parmakla gösterilen bir suçluya çeviren medya, sırf masum olduğunu bildiğimiz ve savunduğumuz kişilerle beraber sizi de menfaati için azılı bir suçluya çevirebilir. Türkiye'de Adaleti uygulayacak nitelikli hukuk adamları yetişmediği sürece Hak'kı yenenler Adaleti Allah'a havale şeklinde uygular. Umarim masum insanlar icin ADALET yerini bulur. Ama şimdilik; Yaz kızım, karar verildi; "Sizi Allah'a Havale Ediyorum."