Haldun OKDEMİR

 

Türkiye gündemine oturan en önemli konu şüphesiz yerel seçimler…Her nedense geçmiş yılların yerel seçimlerinin heyecanını bu seçimde Mersin de yaşayamıyorum..Mersin Mersin olalı bu kadar durgun,bu kadar ilgisiz kalmadı yerel seçimlere..

Adayların mahalle, kurum ,kuruluş toplantılarının yerini her nedense şimdi Billboardlar almış..Mersin’in en olmadık yerlerinde hatta trafiği bile aksatacak şekilde billboardlar yerleştirilmiş ve vatandaşa billboardlardan bir sesleniş başlamış..

Mersin , seçimin canlılığını ve heyecanını hissetmek istiyor..

2014 Büyükşehir yayasına en hazır illerin başında Mersin geliyor.. Gerek deneyimi, gerekse belediyecilik hizmet anlayışı ile Mersin Büyükşehir Belediyesi, büyük işler yapabilecek konumda olduğunu bir kez daha gören veya görmeyen gözlere ispatladı…

Mersin kenti olarak, Mersin kurumları olarak yerel seçimlere hazırız… Mersin’e bu seçim heyecanını şu anda yaşatabilen siyasi parti CHP ve onun adayları…

Mersin de Büyükşehir CHP adayı Macit Özcan başta Toroslar ve Mezitli ile Akdeniz ilçesine canlı ve hareketliliği getirirken  diğer büyükşehir’e talip olanların adeta bir duraklama mevsimi yaşadıklarını görüyoruz..

Hizmetleri ile vatandaşlara bir şeyler anlatamayanların , birbirlerini karalamakla meşgul olduklarını görüyoruz.. Oysa hizmet yapmışsan halktan korkmana bir gerek yok..

Mersin seçmeni diğer illerden farklı bir seçmendir..Partiyi değil hizmeti , partiyi değil kişiyi önemser.. Mersin de 3 dönemdir öncelikle kazanan marka bir parti ve marka bir aday büyükşehir de varken , yine seçmen tercihini ona göre yapacak ve gelecekte Mersin’i yönetecek olan başkan ve kadrosunun yine aynı kalmasını sağlayacaktır..

 Mersin Büyükşehir Belediyesi, Büyükşehir belediye başkanı ve büyükşehir daire başkanları daha önceki yıllarda olduğu gibi şimdide halkın hizmetinde olduklarını yaptıkları çalışmalar ve bu çalışmalar sonunda görülen halk desteği ile hissettirmişlerdir. Hissedilen hareketlilik CHP ve onun başkan Adayı Macit Özcan ile ilçelerde de Özcan’ın işaret ettiği adaylar 30 martta halkın büyük çoğunluğunun oylarını alabilecek kapasite ve çalışma içerisinde olduklarını hareketlilikleri ile gösteriyorlar, denenmiş denenmez, CHP pişman etmez…