A Milli Kadın Futbol Takımı ve Fenerbahçe’nin golcü oyuncusu Yağmur Uraz, Galatasaray’dan Fenerbahçe’ye transferinin kendi kararı olduğunu söyleyerek, “En çok Fenerbahçe’de değerli olduğumu hissettim” dedi. Türkiye’de kadın futbolunun artık daha fazla farkındalığa sahip olduğunu da dile getiren Uraz, “Hedefimiz grupta 6’da 6 yapmak” dedi.

UEFA Uluslar C Ligi’nde grup aşamasında Litvanya ve Gürcistan ile karşılaşacak olan A Milli Kadın Futbol Takımı’nın yıldız oyuncusu Yağmur Uraz, İhlas Haber Ajansı’na (İHA) özel açıklamalarda bulundu. Milli takım, kadın futbolu, kadınlar ligi ve gençlerin futbola yönlendirilmesi gibi bir çok konuda konuşan Uraz, Fenerbahçe’de mutlu olduğunu kaydetti.

“Hedefimiz grupta 6’da 6 yapmak”

Litvanya ve Gürcistan maçlarını da kazanarak yollarına kayıpsız devam etmek istediklerini kaydeden Yağmur Uraz, "Biz her zaman her turnuvaya plan, program ve hedeflerimiz doğrultusunda başlıyoruz. Bu turnuvada da ilk hedefimiz rakiplerimize karşı ilk 15 dakikada gol yemeden lehimize skor üretmekti. Bu plan doğrultusunda grubumuzda oynadığımız 4 müsabakada da gol yemeden ilerliyoruz. Turnuvanın grup aşamasında çıktığımız tüm maçları kazandık. Hedefimiz kalan maçlarımızı da kazanarak 6’da 6 yapmak. UEFA Uluslar C Ligi’nden çıkmayı garantiledik fakat grup aşamasındaki tüm maçlarımızı kazanarak mutlu sona ulaşmak istiyoruz. Grupta kalan maçlar kapsamında önce Litvanya’ya gideceğiz. Oradaki hava durumu sıfırın altında olacak biliyoruz ama biz zor şartlara alışığız. Bu durumun bizi yıldıracağını düşünmüyorum. Litvanya’dan galibiyet ile döndükten sonra Mersin’de kendi seyircimiz önünde alacağımız galibiyet ile turnuvayı tamamlamak istiyoruz” diye konuştu.

“Kadın futbolunun bilinirliği artık çok fazla”

Eskiye göre daha fazla ilgi ile karşılaştıklarını dile getiren Uraz, “Kendi adıma Elazığ ve Çorum’da maçımızı izlemeye bu kadar taraftarın geleceğini inanın beklemiyordum. Bu şehirlerde bize destek olan halkımıza çok teşekkür ediyorum. Aynı ilgiyi Mersin halkından da bekliyoruz. Şuanda bizlere ilgi ve destek çok fazla. Kadın futbolunun bilinirliği, farkındalığı çok fazla. Bu ilgi ve alakanın giderek artmasını bekliyorum” şeklinde konuştu.

İş Bankası'ndan Emeklilere 12.000 TL'ye Varan Nakit Promosyon Fırsatı İş Bankası'ndan Emeklilere 12.000 TL'ye Varan Nakit Promosyon Fırsatı

Editör: özge Özkan