Sanayicisine kesintisiz ve sorunsuz üretim imkanları sunmanın yanı sıra yenilikçi hizmetleri ve OSB’ler içinde ilk olan uygulamalarıyla öne çıkan Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi’nde, Semt Polikliniği hizmete açıldı.

AOSB Bölge Müdürü Ersin Akpınar, yaklaşık bir yıl gibi kısa bir sürede inşaatı tamamlanan Yüreğir Devlet Hastanesi AOSB Semt Polikliniğinin, 10 Nisan 2023 tarihi itibariyle 9 branşta hasta kabulüne başladığını bilirdi.

Akpınar, yeşil alan içindeki modern bina ve son teknoloji cihazlarla hizmete başlayan poliklinikte ilk etapta Göğüs Hastalıkları, Göz, Dahiliye, Kulak Burun Boğaz, Genel Cerrahi, Radyoloji, Ortopedi, Cildiye ve Çocuk Hastalıkları olmak üzere 9 branşta hizmet verildiğini yakın zamanda ise acil servisin de hizmete gireceğini bildirdi.

Akpınar, “Organize Sanayi Bölgeleri içinde ilk ve örnek teşkil edecek bir hizmet sanayicimizin hizmetine sunulmuştur. Polikliniğimiz sadece bölgemizdeki sanayiciler ile yaklaşık 42 bin çalışana değil aynı zamanda çevre yerleşim birimleriyle beraber yaklaşık 100 bin nüfusa hizmet verecek” dedi.

AOSB olarak sanayicilerin ihtiyaçlarını yerinde ve zamanında karşılamaya verdikleri öneme vurgu yapan Ersin Akpınar, Bölgemiz 1973 yılında kurulurken tarıma elverişli olmayan ve genişlemeye müsait isabetli bir yer secimi yapılmış. Burası sadece bir organize sanayi bölgesi değil aynı zamanda uydu kent olarak tasarlanabilecek bir alanın üzerinde yer almaktadır. Merkezden uzakta olmamız nedeniyle sanayicilerimizin tüm istekleri yerinde karşılamaya önem veriyoruz. Bu hem zaman hem de maddi yönden önemli tasarruf sağlıyor.

Bölge Müdürü Ersin Akpınar, poliklinik binasının yerinin AOSB tarafından tahsis edildiğini, inşaatının da yine AOSB kaynaklarıyla tamamlandığını, sağlık personelinin ise Sağlık Bakanlığınca görevlendirildiğini belirterek, böylece kamu ve özel sektör arasında bir kaynak tasarrufu sağlamış olduğunu sözlerine ekledi.