Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, gelir arttıkça belediyenin borç ödeme ve hizmet yapma gücünün de arttığını, ivmeyi yükseltmeye devam edeceklerini anlattı.

Başkan Karalar, Muhtarlar Günü nedeniyle muhtarlarla bir araya geldi. Başkan Karalar, borcu gelirinden 4 kat fazla olan bir belediyeyi, 3 buçuk yılda geliri borcundan fazla hale getirdiklerini belirterek çalışmalarını anlattı.

Adana’da arzu edilen işlerin tamamının yapılabilmesi için Adana Büyükşehir Belediyesi’nin gelirinin daha da artması gerektiğini ifade eden Başkan Karalar, kentin vergi gelirlerinin yükselmesi için iş adamlarıyla birebir görüşmeler yaparak, belediyenin gelirini ayda 56 milyon lira artırdıklarını açıkladı. Gelir arttıkça belediyenin borç ödeme ve hizmet yapma gücünün de arttığını kaydeden Başkan Karalar, ivmeyi yükseltmeye devam edeceklerini anlattı.

Adana Büyükşehir Belediyesi’nin her geçen gün bir öncekinden daha iyi olacağına vurgu yapan Karalar, halka hizmet etmenin en büyük mutluluğu olduğunun altını çizdi.

Yapılan hizmetlere rağmen eksikleri de tamamlamaya kararlı olduklarının altını çizen Başkan Karalar, önümüzdeki yıl muhtarlara bilgisayar hediye edeceklerini duyurdu. Karalar, “Çanakkale’de efsaneler yapan, Ulusal Kurtuluş Mücadelesinin kahramanı, ülkeyi emperyalistlerden temizleyen, bu güzel Cumhuriyeti kurup bize bahşeden Mustafa Kemal Atatürk’ün askerleriyiz. Bizim yolumuz Mustafa Kemal Atatürk’ün yoludur” dedi.

Kurtuluş Savaşı’nın yapılması yolunda Mustafa Kemal Atatürk’e ilham veren kentin belediye başkanı olarak, Ulu Önder’e layık olmaya çalıştıklarını söyleyen Başkan Zeydan Karalar, muhtarlarla birlikte yol yürümeye devam edeceklerini belirtti.

Başkan Zeydan Karalar konuşmasını, “Vatanını en çok seven işini en iyi yapandır” sözüyle bitirdi.

Programın ardından muhtarlar Başkan Zeydan Karalar’a sorunları ve taleplerini iletti. Başkan Zeydan Karalar da gerek bizzat ilgilenerek gerek hazır bekleyen ilgili bürokratlarıyla muhtarları görüştürerek, ihtiyaçların giderilmesi için planlama yaptı.