Adana Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) Bölge Müdürlüğü tarafından yürütülen kümelenme çalışmaları kapsamında oluşturulan medikal kümelenme bünyesinde yer alan firmaların bir araya geldiği 2. İstişare Toplantısı, AOSB Bölge Müdürlüğü’nde gerçekleştirildi.

Proje Destek Ofisi Koordinatörü Doç.Dr. Tuğçe Demirdelen, toplantıdaki konuşmasında, kümelenme faaliyetlerindeki amaçlarına dikkati çekerek, kümelenme ile bölgede bulunan firmaları faaliyet gösterdikleri sektörde tek çatı altında birleştirmek, ulusal ve uluslararası alanda işbirliği geliştirilmesini sağlamak ve ihracata yönelik teşviklerin kullanımını artırmak gibi çeşitli unsurları hedeflediklerini anımsattı.

Sadece AOSB değil, Adana’da faaliyet gösteren diğer firmalara da açık olan kümelenme çalışmalarında, AR-GE proje sayısı artışı ile üniversite-sanayi işbirliğini daha yukarılara taşımak istediklerini vurgulayan Doç. Dr. Tuğçe Demirdelen, katılımcı firmaların temsilcilerine teşrifleri için teşekkür ederek, işbirliklerinin gelişmesi adına bu tip toplantıların devam edeceğini belirtti.