Asrın felaketi olarak adlandırılan Kahramanmaraş depremlerinin ardından susma orucu tutan Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, suskunluğunu bozdu. Göreve geldiği günden bu yana kaçak yapıyla mücadele ettiğini dile getiren Gültak, “Kaçak yapı cezalarına CHP ve HDP üyelerinin şerh kararları vardır. Yani kaçak yapıyı destekliyor arkadaşlar. Bunların fotokopilerini alıp, mahalle mahalle gezip, ‘biz ceza kesilmesini istemiyoruz, başkan istiyor’ deyip beni kötülediler. Bunların hepsi delillidir, ispatlıdır. Bakın Türkiye Cumhuriyeti’nde bugüne kadar 23 defa imar affı yapılmış. Bu sadece bizim iktidarımızda olan bir durum değil. CHP’li Belediye Başkanlarına sesleniyorum; 20 yıldır Mersin Büyükşehir Belediyesi ile Mezitli, Yenişehir ve Akdeniz ilçe belediyelerini siz yönettiniz. Peki bu kadar kaçak yapıya neden izin verdiniz? Tarih tüm bunları kayıt altına aldı. Kimlerin kentsel dönüşüme karşı olduğunu, kimlerin encümende kaçak yapılara göz yumduğunu tarih kaydetti.” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 2023 Yılı Mart Ayı Olağan Toplantısı’nın 1. Birleşimi Kongre ve Sergi Sarayı’nda Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer başkanlığında yapıldı. Mecliste gündem dışı maddelerde söz alan Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, bir kez daha kentsel dönüşüm vurgusu yaptı. Asrın felaketi olarak adlandırılan Kahramanmaraş depremlerinin ardından susma orucu tutan Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, suskunluğunu bozdu. Göreve geldiği günden bu yana kaçak yapıyla mücadele ettiğini dile getiren Gültak, şöyle konuştu:

2021 ve 2022 yıllarında geldiğimden günden beri kaçak yapıyla uğraşıyorum. Her seferinde ceza kesiyorum ve savcılığa suç duyurusunda bulunuyorum. Bir siyasetçinin pek yapmayacağı iş ama herkes kendi döneminden sorumlu. 10 yıl sonra birilerinin benim kapımı çalmasını istemiyorum, vicdanım rahat yatmak istiyorum. 2021 ve 2022 yılları arasında kaçak dosyalarda biliyorsunuz encümen ceza kesiyor, bunlar da mevcuttur.

“CHP VE HDP ÜYELERİNİN KAÇAK YAPI CEZALARINA ŞERH KARARLARI VAR”

CHP ve HDP üyelerinin şerh kararları vardır, kaçak yapı cezalarına. Yani kaçak yapıyı destekliyor arkadaşlar. Bunların fotokopilerini alıp mahalle mahalle gezip, biz ceza kesilmesini istemiyoruz. Başkan istiyor demişlerdir. Bunların hepsi delillidir, ispatlıdır zamanı geldiğinde basınla paylaşacağım.

Çok ilginçtir, kentsel dönüşüm dediğiniz iş sadece TOKİ’nin yapacağı bir iş olduğu gibi belediyelerin de yapacağı bir iştir veya da ortak olarak yapacakları bir iştir. Altını çizdik, encümende kaçağa hayır diyen arkadaşlar belli, ceza kesenler belli, mahkemeye verenler belli, mecliste hayır oyu verenler belli. Bunları kamuoyuyla özellikle paylaşmak istiyorum.

“BU KADAR KAÇAK YAPIYA 20 YILDIR NEDEN İZİN VERDİNİZ?”

Bakın Türkiye Cumhuriyeti’nde bugüne kadar 23 defa imar affı yapılmış. Bu sadece bizim iktidarımızda olan bir durum değil. CHP’li Belediye Başkanlarına sesleniyorum; 20 yıldır Mersin Büyükşehir Belediyesi ile Mezitli, Yenişehir ve Akdeniz ilçe belediyelerini siz yönettiniz. Peki bu kadar kaçak yapıya neden izin verdiniz? Tarih tüm bunları kayıt altına aldı. Kimlerin kentsel dönüşüme karşı olduğunu, kimlerin encümende kaçak yapılara göz yumduğunu tarih kaydetti.”