Yer Altı Yine Hareketlendi - Bugün Hangi Şehirler Sarsıldı?
Bugün yine o meşhur "Acaba deprem mi oldu?" sorusuyla telefona sarıldık. Biliyorsunuz, memleket fay hattı dolu olunca çay bardağının titremesi bile yetiyor insanın içine bir kurt düşürmeye. 4 Şubat 2026 sabahı da maalesef benzer bir telaşla başladı. Özellikle deprem bölgesinde yaşayan ahbaplarımız için bu durum artık günlük hayatın bir parçası oldu ama alışmak ne mümkün! Kandilli ve AFAD'ın ekranları bugün yine bir kaç şehri kırmızıya boyadı bile.
Türkoğlu Yine Sahnede - Maraş’ta Korkutan Uğultu
Öğle saatlerinde, tam da yemek molası telaşı varken Kahramanmaraş Türkoğlu tarafları şöyle bir sarsıldı. Saat tam 13.06 sularıydı, yerin altından gelen o tanıdık sesle beraber 3.3 büyüklüğünde bir deprem kayıtlara geçti. 2023’teki o büyük felaketten sonra bölgedeki insanlar en ufak bir kıpırtıda haklı olarak balkona fırlıyor. Aslında 3.3 çok büyük bir rakam gibi durmuyor ama yerin dibinde olunca insanın içini bi' cız ettiriyor işte. Şimdilik kötü bir haber gelmedi ama milletin aklı hala o zor günlerde kalmış durumda.
Marmara’nın Kıyısı da Boş Durmadı - Tekirdağ’da Sabah Sürprizi
Sadece güney değil, Trakya tarafı da bugün bi' yokladı bizi. Sabahın köründe, saat tam 10.10 civarıydı, Tekirdağ Şarköy açıklarında 3.0 şiddetinde bir deprem meydana geldi. Hani o meşhur Marmara depremi beklentisi var ya, böyle ufak tefek sarsıntılar olunca herkes birbirine "acaba bu öncü müdür?" diye sormaya başlıyor. Şarköy tarafında oturanlar hafif bir sallantıyla güne başladı ama neyse ki ortalık sakinleşti.
Eğer siz de oturduğunuz yerde bir kıpırtı hissettiyseniz, en sağlamı hemen AFAD veya Kandilli’nin son depremler listesine bir göz atmak. Unutmayın, depremle yaşamayı öğrenmek zorundayız ama tedbiri elden bırakmamak, o acil durum çantasını kapı önünde tutmak lazım. Hepimize büyük geçmiş olsun, umarız yer altı daha fazla sinir bozmaz!


