Türkiye Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreteri Seyfullah Hacımüftüoğlu, Ukrayna Güvenlik ve Savunma Konseyi Genel Sekreteri Aleksandr Turçinov ile bir araya geldi. Ukrayna Güvenlik ve Savunma Konseyi'nden yapılan açıklamaya göre, bu toplantı Turçinov'un dünkü Türkiye ziyareti sırasında gerçekleşti.

Açıklamada, Turçinov ve Hacımüftüoğlu'nun ülkelerinin karşı karşıya olduğu güvenlik sorunlarıyla ilgili bir dizi meseleyi görüştüğü belirtildi. "Turçinov ve Hacımüftüoğlu küresel terör, organize suçlar ve yasadışı göçle mücadelede ülkelerinin çabalarını birleştirmesini de ele aldı" denilen açıklamada Turçinov'un şu sözleri de aktarıldı: "Kiev ve Ankara Karadeniz'deki güç dengesini korumak için siyasi, diplomatik, askeri, teknik ve ekonomik kaynaklarını birleştirmek için tarihi bir fırsata sahip."
'ASKERİ İŞBİRLİĞİ, STRATEJİK ORTAKLIĞIN KİLİT NOKTASI'
Bunların yanı sıra Turçinov, askeri işbirliği kurmanın 'Türkiye ve Ukrayna arasındaki stratejik ortaklığın kilit noktası olduğunu' ifade etti.
'BÖLGESEL GÜVENLİK SİSTEMİNDE BAŞROL BİZİM OLMALI'
Hacımüftüoğlu da Türkiye ve Ukrayna'nın etkili bir bölgesel güvenlik sistemi kurulmasında 'başrol' oynaması gerektiğini savundu ve "Bizim için ülkelerimizin kapasitelerini birleştirmesi çok önemli, zira bu, etkili bir sinerji oluşturabilir" diye konuştu.
Bu arada toplantının, her iki ülkenin de Rusya ile olan ilişkilerinde gerginlik gözlenen bir dönemde gerçekleşmesi dikkat çekti.