Bilinç Bulanıklığı Nedir

Her insan zorluklardan ve kolaylıklardan geçer. Yaşadığımız zor zamanlarda kendimizi yorgun, çaresiz, halsiz ve yalnız hissedebiliriz. İşte bu durumlarda genellikle psikolojik bunalıma gireriz ve hiçbir şey yapmak içimizden gelmeyebilir. 

Psikolojik rahatsızlıklar aslında farklı şekillerde isimlendirilseler bile aslında temelinde birdir. Psikolojik bunalıma girebilmenin nedenleri arasında boyumuzu aşan işlere kalkışmamız, kendimizi yetersiz hissetmemiz, derslerde başarısız olmamız, kariyerimizde istediğimiz terfileri alamamamız, haksızlığa uğramamız veya daha birçok farklı sebep sayılabilir. Peki bilinç bulanıklığı nedir sorusuna verilebilecek en güzel cevap ne şekildedir?

Bilinç Bulanıklığına Neler İyi Gelir?

Bilinç bulanıklığına ne iyi gelir sorusuna bir cevap aramadan önce, hastalığınızın doğru teşhis edilebilmesi için bir psikoloğa gitmenizi öneririz. Fakat internetten veya günlük tecrübelerden de yola çıkılarak bu sorunlara küçük çaplarda da olsa çözüm önerileri arayabiliriz. Öncelikli olarak bu duruma sebep olabilecek olayları hayatımızdan çıkartmayı deneyebiliriz. Bunu başaramıyorsak elimizden geldiği ölçüde kafamızı dağıtabilecek aktivitelere yönelmekte de faydalar bulunur. Örneğin bir hobi bahçesi edinmek, yeni bir dil öğrenebilmek, farklı kişilerle tanışmak ve onlara hayat tecrübemizi anlatmak, onların problemlerini dinlemek, gönüllü olarak çalışmalar yapmak ve daha birçok aktivite bu rahatsızlıklara çözüm olabilir. Yine konsantre yeteneğimizi güçlendirebilecek satranç gibi oyunlar oynamak, matematik problemleri çözmek, ilgilendiğimiz alanlarla ilgili olarak kitaplar okumak da psikolojik rahatsızlıkların çözülebilmesi için alınabilecek önlemler arasında yer alabilir.

Editör: Arda KERSU