MERSİN, (DHA)-MERSİN'in düşman işgalinden kurtuluşunun 104'üncü yıl dönümünde 3 Ocak Kuvayımilliye Yürüyüşü düzenlendi. Toroslar Belediyesi'nce yapılan yürüyüşe, binlence Mersinli akın etti.

Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız ve Toroslar Kaymakamı Mehmet Soğukpınar öncülüğünde düzenlenen yürüyüşe, her yaştan binlerce vatandaş katıldı. Yürüyüş; Toroslar Kuvayımilliye Anıtı'ndan başlayarak Kuvayımilliye Caddesi, Eski Devlet Hastanesi Kavşağı, Kuruçeşme, İstiklal Caddesi ve Sakarya Caddesi güzergahı üzerinden ilerleyerek Cumhuriyet Meydanı'nda sona erdi.

'HALK BOYUN EĞMEDİ'

Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız, '3 Ocak'ın ruhuna yaraşır, çok anlamlı bir yürüyüş gerçekleştirdik. Bu toplum hiçbir zaman bağımsızlığından ve özgürlüğünden vazgeçmedi. Bugün burada sergilenen birlik ve beraberlik bunun en açık göstergesidir. Tüm hemşerilerimin 3 Ocak Zafer Günü'nü kutluyorum. Mersin, Anadolu'da ilk işgal edilen kentlerden biriydi ama halk boyun eğmedi. Direndi ve 3 Ocak 1922'de zafere ulaştı. Buradaki esas mesele, 3 Ocak Zafer Günü'nün geçmişte elde edilmiş bir başarı olarak sadece değerlendirilmemesi gerekiyor. 3 Ocak'ı, çocuklarımıza bırakacağımız bir miras olarak anlamamız gerekiyor. Çünkü her birimizin, kuşaktan kuşağa bunu anlatması lazım gelir ki ülkemizin, milletimizin, insanlarımızın hangi koşullarda bu ülkeyi kurduğunu ve nerelere kadar taşıdığını çocuklarımızın bilmesi gerektiğini düşünüyorum. Başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu kentin, bu ülkenin kurtuluşunda canını feda eden tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum. Onların emanetine, Cumhuriyetimize, bağımsızlığımıza ve özgürlüğümüze sonsuza kadar sahip çıkacağımızı bir kez daha ilan ediyoruz' dedi.

VATANDAŞLARDAN BAŞKAN YILDIZ'A TEŞEKKÜR

Toroslar Kaymakamı Mehmet Soğukpınar da '3 Ocak Kuvayımilliye Yürüyüşü'ne ve kutlamalara katılan tüm hemşerilerimize teşekkür ediyorum. Kentimizin düşman işgalinden kurtuluşunun 104'üncü yıl dönümünü kutluyor; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyorum' diye konuştu. Yürüyüşe katılan vatandaşlar ve gaziler ise 3 Ocak Kurtuluş Günü'nü coşkuyla kutlamalarına vesile olan Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız'a teşekkür etti. (DHA)

Kaynak: DHA