Fleksitaryen Ne Demek

Düzenli ve dengeli beslenmek hayatımızın kalitesini doğrudan etkileyen bir parametredir. Sabah kalktığımız zaman güzel bir kahvaltı yapmak öğle ve akşam yemeklerini ihmal etmemek gerekir. Bunun yanı sıra ağır ve yağlı yiyeceklerden kaçınmak, olabildiğince hafif ve doğal beslenmeye de özen göstermeliyiz.

Fleksitaryen ne demek konusu ise adından da anlaşılabileceği gibi et ve bitkisel besinleri birlikte tüketmeye verilen isimdir. Bu beslenme tarzına sahip kişiler büyük oranda bitkisel yiyecekler tüketmelerine rağmen arada sırada da olsa et ve et ürünlerine rağbet gösterebilirler. 

Düzenli Beslenebilmek için Neler Yapılmalıdır?

Hiç şüphesiz günümüzde beslenme üzerine binlerce kitap, makale ve farklı görüş yer alıyor. Tabi ki durumu en ince ayrıntısına kadar bilen kişiler ise diyetisyenler oluyor. Bu anlamda bir doktora veya diyetisyene başvurarak düzenli beslenmenin anahtarlarını öğrenebilirsiniz. Bu durum için yeterli miktarda maddi duruma sahip değilseniz, internette yapılan güvenilir araştırma sonuçlarını da kullanabilirsiniz. 

Günümüzde yaygın olan bir görüşe göre şeker, alkol veya sigara gibi ürünleri tüketmek sağlık sorunlarına yol açabiliyor. Yine doğal olmayan yağlar, hazır ve dondurulmuş besinlerden de elimizden geldiği kadar kaçınmak şart. Mevsiminde tüketilen doğal meyve ve sebzeler her zaman sağlığımız açısından faydalıdır. Sizler yine de doğal bir beslenme için diyetisyenlere başvurmaktan geri durmayın. 

Editör: Arda KERSU