“Biz Allah’a aidiz ve sonunda O’na döneceğiz.”
İnsanın ruhu bedenine bağlıdır. Ruhun bedenden ayrılmasına, bedene olan bağlılığının sona ermesi ölümdür. Bu da kişinin, beklemediği, bilemediği bir anda ansızın geliverir. Ölüm kişinin madde aleminden ruh haline geçmesidir. Kişinin evini değiştirmesi gibidir. “Her bir canlı, ölümü tadacaktır elbette.” Tatmak sözünün karşılığı ise, kişi ölmekle, yok olmaz, hayat bulur, ama başka bir hayat… Ölüm, bu hayatı bitiriyor olsa da, başka bir hayat başlatıyor.

Ansızın gelen ölümler Allah’ın insanları uyarmasıdır.
Yapılan bir sürü plan, yaşanmak istenenler, gezilecek gidilecek yerler, tanışılacak insanlar, okunacak kitaplar, oynanacak oyunlar, tadılacak yeni tatlar, sevilenlerle beraber yaşanacaklar vardır. İşte bir gün, hiçbirini yapmaya fırsat bulamadan aniden ölüvermek… Geride bıraktıklarına mı, yapamadıklarına mı, neye üzüleceğini bilemeden ölmek. Toprağın gövdesini genç bir bedene açması.... Allah insanlara belli dönemlerde, hastalık/korona, ölüm gibi olaylar ile dünyanın geçiciliğini hatırlatacak olaylarla karşılaştırmaktadır. Dünya insanların sonsuza kadar yaşayacakları bir yer değildir. Bir anda, imtihan için geldiğimiz bu dünyadan gerçek yaşama, ahiret hayatına bazı kişileri alıp götürüyor. Ali Deniz yeğenimizi korona hastalığı ile götürdüğü gibi… Bu tür ölümler, biz yaşayanların düşünmesine vesile olmalıdır. İnsan belli etmese de ister istemez kendi ölümünün de bir gün aniden meydana geleceğini düşünmelidir.

Ali Deniz kardeşimizin;
İyi bir insan olduğuna yüzlerce kez şahid oldum. Allah(cc)onu salih kullarının arasına alsın inşallah..”

Saf… Temiz… Koca yürekli… Pırıl pırıl billur gibi imanlıydı. Sen bizden önce yurtların en güzeli Cennet’e ulaştın inşallah Ali’ciğim..

O, Bozyazı’nın yetiştirdiği, Bozyazı’nın daha iyi olması için mücadele veren, Bozyazı’nın kıymetli bir evladıydı…

Ali kardeşim üzülüyorum, seni rabbime yolcu etmeye de katılamayacağız. Hakkını helal edersin inşallah… Yolculuğunun bittiği yer cennet olsun..


Yüzlerce/binlerce seveni var Ali’nin… "Ölüm asude bahar ülkesidir" der şair"
“Taş taş değil bağrındır taş senin
Nereni nasıl yaksın söyle bu ateş senin
Ölüm sendendir bana nedir taşlamak beni
Bana güldür çiçektir attığın her taş senin "
Bayramın cennet olsun Ali kardeşim/yeğenim.
Kader doğarken yazılır.. Sığamadın dünyaya.... Gözlerimiz boşlukta... Ezanlar, selalar bir başka etkili şimdi. Mekanın cennet olsun Ali…
Çocuklarına, eşine, ailesine Babası Faruk abiye, Bozyazı’ya ve Anamur’a baş sağlığı diliyorum.
O aynı zamanda Bozyazı Ak Parti kurucu başkanıydı. İyi bir Ak Partiliydi. Ve Bozyazı Belediyesi Belediye Başkan Yardımcılığı görevini yerine getirmekteydi. Bozyazı Ak Parti Teşkilatına, Bozyazı Belediyesine ve tüm Ak Parti teşkilatlarının başı sağ olsun. Başımız sağ olsun.
Makamın ali mekanın cennet olsun Alim… Kabrin nurla dolsun.. Biz senden razıydık, Rabbim de razıdır inşallah.. Peygamberimiz komşun olsun.
Sağlıkla kalın. Aralık 2020, Anamur. İsmet Kadıoğlu.