• DOLAR 32,50 %0.08
  • EURO 34,78 %-0.12
  • ALTIN 2.496,45 %0.48
  • BİST100 9.693 %1.77
  • BITCOIN 63.949 %5.63
  • ETHERIUM 3.054 %6.15
16°

Bozyazı

Akdeniz’in gözde illerinden Mersin'in, şirin gezim ilçelerinden bir tanesi olan Bozyazı, ne olursa olsun gezilip görülmesi ihtiyaç duyulan yerlerden biridir. Tarihi ve gezi yerleri bakımından pek fazlaca yapıya ev sahipliği yapmaktadır.

Bozyazı, asırlardır değişik medeniyetlerin hakimiyeti dibine girmiş olduğu için bölgede pek fazlaca zamanı yapı vardır. İlçe zamanı güzelliklerin aksine, naturel güzellikleri açısından da Akdeniz ikliminin sunduğu bütün avantajlara sahiptir. İlçe sınırları içinde pek fazlaca zamanı güzellik yer almasına rağmen, zamanı ve gezinecek çok yapılar da tabiat ile iç içedir.

Bozyazı’da Gezilecek Yerler

Bozyazı’da yer edinen naturel güzellikler içinde bulunan Toslaklar Koyu’nda denizin keyfini çıkarabilir, ilçenin tabiat harikalarından bir tanesi olan Çaltı Mağarası’nı keşfedebilir veya civar halkının akın ettiği, deniz ve ormanın birleşim noktalarından olan Dikilitaş Tabiat Parkı’nda tabiat sporları ve piknikler yapabilirsiniz. Sizi, Akdeniz’in büyüleyici atmosferini, yazın en güzel zamanlarını yaşayacağınız kusursuz bir tatil olabilir.

Toslaklar Koyu Bozyazı ilçe sınırları içinde yer edinen ve Kaledibi Mahallesi’nde bulunan Toslaklar Koyu, Mersin’in yüzmek için en güzel koylarında bir tanesidir. Toslaklar Koyu’nu öteki koy ve plajlardan ayıran en büyük özelliği, koy etrafında bulunan yüksek tepelerden dolayı asla rüzgâr almamasıdır. Bu sebeple de denizi dalgasızdır. Uzunluk açısından Mersin’de bulunan plajlara bakılırsa daha uzun bir kumsalı vardır. Kumsal kısmında ince taneli kumlar bulunmaktadır. Özellikle güz aylarında rüzgârın doğrultu değiştirmesinden ötürü deniz dalgalanmaktadır.

Toslaklar Koyunun Güzelliklerini Keşfedin!

Toslaklar Koyu’nun etrafında yer edinen ticari işletmeler, ziyaretçilerin yiyecek ve su dahil olmak suretiyle bütün temel gereksinimlerini karşılamaktadır. Deniz yazları dalgasız olduğundan suyu son aşama pak ve berraktır. Bu koya gelen dinlenmeyi sevenler tekne turları ile Toslaklar Koyu’na yanaştıklarında su içindeki balıkları rahatça görebilmektedir. Toslaklar Koyu'na girişler tamamen ücretsizdir. Toroslar’ın eteğinde Akdeniz kıyısındaki dinlence cenneti Bozyazı’nın el değmemiş naturel güzellikleri içinde planlayacağınız tatilinizi Bozyazı Otelleri arasından yapabilirsiniz.

Çaltı Mağarası Bozyazı’nın Lenger Mahallesi'nde yer edinen Çaltı Mağarası, ilçe merkezine 40 kilometre mesafededir. Mağara fazlaca kısa bir müddet ilkin turizme kazandırılmıştır. Araçların belli bir noktaya kadar gidebildiği Çaltı Mağarası, orman içinde yer almış olduğu için kısa bir yol yürümeniz gerekmektedir.

Bozyazı’da Ekonomik Faaliyetler

Tarım en önemli ekonomik faaliyettir. Bozyazı da seracılık ön plana çıkmaktadır. Özellikle Akdeniz iklimi olması dolayısıyla muz, turunçgiller, sebze, meyve yetiştirilmektedir. Diğer yandan halkın en büyük gelir kaynağından biri de turizmdir. Bozyazı da yaz mevsiminde önemli bir nüfus artışı olmaktadır. Turizme bağlı nüfus artışı yanında insanlara önemli gelir kaynağı olur. Böylece ülkemize döviz girmiş olup ekonomiye katkı sağlar. İlçe arazisinin büyük kısmı dağlık ve ormanlıktır. Böylece ormancılık da gelişme göstermektedir. Yurt dışına ihracat yapılmaktadır. Bozyazı önemli liman kenti olduğu için ticaret de gelişmiştir

Formun Üstü

Formun Altı