🌾 Hububat Hasadı Başladı, Fiyatlar Oynadı

Türkiye’nin bazı bölgelerinde 2025 hasat sezonu başlarken, Ticaret Borsası verileri tarım piyasasında dikkat çeken hareketliliği ortaya koydu. Son bir haftada özellikle ekmeklik buğday fiyatlarında yükseliş gözlenirken, arpa ve makarnalık buğdayda düşüş yaşandı. Üreticiler, fiyatlardaki bu kırılgan seyre karşı uyarılıyor.

📊 Güncel Hububat Fiyatları (Ton Başına)

Ürün

Ortalama Fiyat (TL)

Haftalık Değişim

Ekmeklik Buğday

12.420 TL

▲ Artış

Makarnalık Buğday

13.260 TL

▼ 100 TL Düşüş

Arpa

10.538 TL

▼ 400 TL Düşüş

Mısır

11.555 TL

▼ Hafif Düşüş

Yulaf

8.500 TL

▼ 235 TL Düşüş

💬 Uzmanlar Uyarıyor: "Bu Sadece Başlangıç"

Tarım ekonomistlerine göre, bu fiyat dalgalanmalarının arkasında iklim değişiklikleri, üretim beklentileri ve arz-talep dengesi yer alıyor. Özellikle kuraklık riski ve ekim alanlarındaki daralma, arz yönlü sorunları artırabilir. Uzmanlar, "Buğdayda fiyat yukarı yönlü hareket edebilir ancak arpa ve yulafta alıcı baskısı sürebilir" değerlendirmesini yaptı.

LPG Kullananlar Dikkat! Gece Yarısı Gelen İndirimle Pompa Fiyatı Değişti
LPG Kullananlar Dikkat! Gece Yarısı Gelen İndirimle Pompa Fiyatı Değişti
İçeriği Görüntüle

🌱 Çiftçiye Tavsiye: Piyasayı Anlık Takip Edin

Sezonun henüz başında olunmasına rağmen fiyatlardaki bu değişkenlik, çiftçilerin satış stratejilerini yeniden gözden geçirmesine neden oldu. Tarım kooperatifleri ve ziraat odaları, çiftçilere ürünlerini hemen satmak yerine piyasayı birkaç hafta daha izlemelerini tavsiye ediyor.