Kıvırcık Saç

Dış görüntümüzde etkili olan faktörler arasında genetiğin yanı sıra aynı zamanda onu nasıl değerlendirdiğimiz de önemlidir. Zaman içerisinde kendimize en yakışan saç modelini bulabilir, doğru bir renk seçimi yapabiliriz. 

Günümüzde kıvırcık saçlı olmak önemli özelliklerden birisidir. Kıvırcık saçlara sahip kişiler bu özelliğiyle anılırlar ve arkadaşları tarafından da kıvırcık olarak betimlenirler. Çoğu insan kıvırcık saçlara sahip olmanın güzel bir avantaj olduğunu düşünse de bazıları saçlarını düzleştirmek için araçlar edinebilir. Her ne olursa olsun insanlar oldukları gibi güzeldir ve dış görüntümüz yalnızca ilk izlenim için önemlidir. Devam eden süreçlerde ilişkilerde bizlerin davranışları ve ön plana çıkacaktır. 

Dış Görüntü İlişkilerde Ne Kadar Önemli?

İş veya özel hayatımızda dış görüntümüzün ne kadar önemli olduğunun herkes aslında farkındadır. Yapılan tüm bilimsel çalışmalarda da insanların yeni tanıdıkları kişiler hakkında ilk bir saniye içerisinde hüküm verdikleri bilinmektedir. Tüm bu durumlar göz önüne alındığında dış görüntümüzün insanlara iyi bir izlenim bırakabilmemiz adına önemli olduğu aşikardır. 

Fakat zaman içerisinde dış görüntümüzün, güzelliğimizin veya sportmen duruşumuzun etkisi azalacaktır. Bunun yerini davranışlarımız, insanlara verdiğimiz değer ve saygı alacaktır. Gerek iş gerekse özel hayatımızda bunun için hem dış görüntümüze hem de davranışlarımıza olabildiğince dikkat etmeliyiz. 

Editör: Arda KERSU