Bahçede Ot Çıkmaması İçin Ne Yapmalı

Bahçelerde oyalanmak, vakit geçirmek, ekme- biçme işlemleri yapmak bizlere her anlamda iyi gelir. Bu durumda hem üretime katkı sağlamış olur hem de kendimiz için bir uğraş edinmiş oluruz. Fakat bahçecilik işleri dışarıdan gözüktüğü gibi hiç de kolay değildir. 

Bahçe işleriyle ilgilenen kişilerin genellikle sordukları sorular arasında bahçede ot çıkmaması için ne yapmalı sorusu da geliyor. Bu durum için alınabilecek belirli başlı tedbirler tabi ki de bulunuyor. 

Öncelikli olarak düzenli bir şekilde toprağı temizlemek şart. Düzenli biçmek ve temizlik bu anlamda en gerekli olaylardan birisidir. 

Yabani Otlar için Neler Yapılabilir?

Yabani otların bahçenizde olmasını istemiyorsanız yapabileceğiniz işlerden birisi de kimyasal olmayan ilaçlar kullanmaktır. Bahçe işlerinde verimli olabilmek için araziyi verimli şekilde kullanmak şarttır. Ne yazık ki yabani otlar bu durumun önünde büyük bir engel oluşturur. Yabani otların oluştuğu bölgelerdeki kökleri kopartın ve onları düzenli aralıklarla izleyin. 

Gözlem yapmak verimli şekilde bahçenizi yönetebilmeniz için şarttır. Yine düzenli aralıklarla ilaçlarını vermek ve sulamak da şarttır. Yine bahçe bitkilerine her ne kadar birçok kişi tarafından masal olarak tanımlanabilse bile sevgiyle yaklaşmak gerekir. Bitkiler sevgiyi hisseder ve onları sevenleri fark ederler. Onlarla düzenli şekilde ilgilenmek, büyütmek hem fiziksel hem de ruhsal sağlığımıza da iyi gelecektir.

Editör: Arda KERSU