Bosna Hersek'in Mostar kentinde meydana gelen 5.7 büyüklüğündeki depremde 1 kişi ağır yaralandı, 27 yaşındaki ismi öğrenilemeyen genç kadın ise hayatını kaybetti. Depremin ardından AFAD, Dışişleri Bakanlığı aracılığıyla yardım teklifinde bulundu.

Bosna Hersek'te yerel saat 23:07'de meydana gelen 5.7 büyüklüğündeki depremde 1'i ağır, çok sayıda ise hafif yaralı olduğu belirtildi. Yaralılar, Mostar Üniversitesi Klinik Hastanesi'ne (SKB) nakledildi. Ayrıca 27 yaşında bir kadının hayatını kaybettiği öğrenildi.

Öteyandan Kukavac yerleşiminde de bir evin üzerine büyük bir kayanın düşmesi sonucu 1 kişinin yaralandığı aktarıldı.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı(AFAD), Bosna-Hersek'te meydana gelen 5,7 büyüklüğündeki Deprem sonrası Dışişleri Bakanlığı aracılığıyla yardım teklifi yapıldığını ve uluslararası bir yardım çağrısının bulunmadığı bilgisinin alındığını açıkladı.

AFAD’nın Twitter hesabından yapılan açıklamada, “Bosna-Hersek'te meydana gelen 5,7 büyüklüğündeki deprem sonrası dost ve kardeş Bosna-Hersek halkına geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz. Yardım teklifimiz Dışişleri Bakanlığı aracılığıyla iletilmiş. An itibarıyla uluslararası bir yardım çağrısının bulunmadığı bilgisi alınmıştır” denildi.