Birleşik Arap Emirlikleri'nin başkenti Abu Dabi'deki temaslarını sürdüren Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Veliaht Prensi Muhammed Bin Zayed El Nahyan'la görüşmesinin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.
 

Ceyş'ül İslam ve Ahrar'uş Şam'ın Cenevre'deki görüşmelere 'bireysel düzeyde' katılacağını söyleyen Lavrov, "Bu grupların görüşmelere katılacak olması, onların meşru olduğu ya da terörist olmadığı anlamına gelmiyor" dedi.

Lavrov ayrıca, Cenevre'de Suriye muhalefetinin tüm gruplar tarafından temsil edilmesi gerektiğini düşündüklerini belirtti.

 
'TÜRKİYE, ABD İLE İMZALADIĞIMIZ ANLAŞMAYA UYMALI'

Türkiye'nin, bir Rus uçağının 29 Ocak'ta Türk hava sahasını ihlal ettiği yönündeki iddialara da değinen Lavrov, "ABD öncülüğündeki koalisyonun üyesi olmasına karşın dönem dönem (Rusya'ya karşı) dayanaksız suçlamalar ortaya atan Türkiye de ABD ile Suriye hava sahasında uçaklarımızın karşı karşıya gelmemesi için imzaladığımız anlaşmaya uymalı" ifadelerini kullandı.

Lavrov, Türkiye'nin de parçası olduğu ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun 'tüm hareketlerinden' Washington'ın sorumlu olduğunun da altını çizdi.