Dergide yayınlanan “Türkiye boykotla tehdit ederken ABD  Suriye görüşmelerini kurtarmak için çabaları artırdı” başlıklı makalede, BM’deki bazı diplomatların Türkiye’nin Kürt müzakerecilerin Cenevre’ye katılması halinde Uluslararası Suriye Destek Grubu’ndan çekilebileceklerini BM’ye ilettiğini aktardığı belirtildi.

‘BIDEN VE KERRY, RİYAD VE ANKARA’YI İKNA ETMEYE ÇALIŞIYOR’
Makaleye göre, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden Türkiye temaslarında yetkililere Kürt partileri katılsa bile Türkiye’nin görüşmelerde yer alması gerektiği mesajı verirken, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry de Rusya’nın desteklediği muhaliflerin Cenevre’ye davet edilmesi konusunda Suudi Arabistan’ı ikna etmek için bu ülkeye gitti.
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Davos'ta yaptığı açıklamada “PYD barış görüşmelerine katılamaz, çünkü Esad rejiminin suç ortağı” demişti. Sputnik'te dün yayınlanan haberde ise, BM Suriye Özel Temsilcisi’nin yetkilendirdiği bir görevlinin, PYD Eş Başkanı Salih Müslim’i Cenevre görüşmesine davet ettiği kaydedilmişti.
 
‘MUHALİFLERİN LİSTESİ NETLEŞMEDİ’
Zürih’de Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile görüşen Kerry, Cenevre’deki görüşmelerin ay sonunda başlaması için gereken çabayı gösterdiklerini belirtmişti.
Foreign Policy’ye konuşan ABD’li bir Dışişleri yetkilisi ise, görüşmeler konusunda henüz nihai bir anlaşma olmadığını, Suriye hükümetiyle masaya oturacak muhaliflerin listesinin Kerry’nin Riyad ziyareti sonrası netleşeceğini söyledi.