Hindistan'da birçok alanda yaptığı yatırımlarıyla hızla büyüyen Adani Group’un patronu Gautam Adani, son iki yılda inanılmaz bir servet yaptı. Forbes dergisinin haberine göre Adani, 125,9 milyar dolarlık net servete sahip.

Hint milyarder, zenginler listesinde Bezos'u tahtından etti. Bloomberg Milyarderler Endeksi’nde yıla 14. sıradan başlayan ve zenginler listesini hızla tırmanan Adani'nin kurucusu olduğu Adani Enterprises Ltd. hisseleri bu hafta rekor seviyeye yükseldi. Adani Group'un bünyesinde bulunan şirketler 2020’den bu yana yüzde 1000’den fazla büyüdü.

Şubat ayında en zengin Asyalı iş insanı olan Hint milyarder Mukesh Ambani’yi geride bırakan Adani, son iki ayda Bill Gates ve Fransız Bernard Arnault’u da tahtından etmiş oldu.

Bu gelişmeyle, ABD’li teknoloji girişimcilerinin hakim olduğu servet endeksinin en üst sırasında ilk kez bir Asyalı iş insanı öne çıkıyor. Adani’nin kurucusu olduğu Adani Grup’un petrokimya, havacılık, savunma ve veri merkezleri dahil birçok sektörde yatırımları bulunuyor.Adani son zamanlarda, Suudi petrol devi Aramco’da ortaklık girişimi de dahil olmak üzere inşaat, çelik gibi pek çok alanda işlerini sürdürüyor.